200'de verebilirsin, termal ve elektriksel boşluk bulduğunda zorlar o ki zaten onlardan yana sıkıntı yok. Stabilite istiyorsan disabled yaparsın, yok oyunlarda zorlasın maksimum MHz'lerde takılsın diyorsan +200 ver. Stabilite için disabled yapanlar genelde Cinebench vs. puanı kasanlar ve render alanlar oluyor.
+200 verince OCCT SSE. Eğer okey ise RAM olayına geçeceğim. @Ayhan Dönmez hocamın destanını gece yarım yamalak bir okudum, şimdi tekrar bakacağım, umarım anlayabilirim. :D

1777824502515.webp

1777824687098.webp

RAM'e geçecekseniz, PBO ayarınızı kapatmanız gerekecek. RAM stabilitesi hepsinin önünde geliyor. RAM stabilitesini sağladıktan sonra PBO denemesi yapmanız hayrınıza.
Ahh :facepalm:

@Ayhan Dönmez hocam, benim RAM'ler SK Hynix O-Die görünüyor. Konuda göremedim, nasıl bir yol izlemem gerek? Google'da da arattım ama bilgi bulamadım.

Ahh :facepalm:

@Ayhan Dönmez hocam, benim RAM'ler SK Hynix O-Die görünüyor. Konuda göremedim, nasıl bir yol izlemem gerek? Google'da da arattım ama bilgi bulamadım.

Yöntemleri anlattım, O-die görünüyor ise G.Skill'de barkod yöntemi var. Rehberde o kısma geçiş sağlayın. M-die ise ona uygun ayar girilmesi lazım, tRFC ve Bank Refresh metodunu anlattım. Ona göre çip tayini yapıp kesinleştirin. @Xalionis

Yöntemleri anlattım, O-die görünüyor ise G.Skill'de barkod yöntemi var. Rehberde o kısma geçiş sağlayın. M-die ise ona uygun ayar girilmesi lazım, tRFC ve Bank Refresh metodunu anlattım. Ona göre çip tayini yapıp kesinleştirin. @Xalionis
G.Skill değil, benim RAM'lerim ama Patriot Venom, daha doğrusu şu an 9850X3D'de Patriot 64 GB takılı. G.Skill'ler 7950X sistemde.