+200 verince OCCT SSE. Eğer okey ise RAM olayına geçeceğim. @Ayhan Dönmez hocamın destanını gece yarım yamalak bir okudum, şimdi tekrar bakacağım, umarım anlayabilirim.200'de verebilirsin, termal ve elektriksel boşluk bulduğunda zorlar o ki zaten onlardan yana sıkıntı yok. Stabilite istiyorsan disabled yaparsın, yok oyunlarda zorlasın maksimum MHz'lerde takılsın diyorsan +200 ver. Stabilite için disabled yapanlar genelde Cinebench vs. puanı kasanlar ve render alanlar oluyor.
Detaylar
Kim cevapladı?MAH0A 52
Üstün
RAM'e geçecekseniz, PBO ayarınızı kapatmanız gerekecek. RAM stabilitesi hepsinin önünde geliyor. RAM stabilitesini sağladıktan sonra PBO denemesi yapmanız hayrınıza.+200 verince OCCT SSE. Eğer okey ise RAM olayına geçeceğim. @Ayhan Dönmez hocamın destanını gece yarım yamalak bir okudum, şimdi tekrar bakacağım, umarım anlayabilirim.
Eki Görüntüle 245883
Eki Görüntüle 245885
AhhRAM'e geçecekseniz, PBO ayarınızı kapatmanız gerekecek. RAM stabilitesi hepsinin önünde geliyor. RAM stabilitesini sağladıktan sonra PBO denemesi yapmanız hayrınıza.
@Ayhan Dönmez hocam, benim RAM'ler SK Hynix O-Die görünüyor. Konuda göremedim, nasıl bir yol izlemem gerek? Google'da da arattım ama bilgi bulamadım.
- Makaleler
- 1
Ahh
@Ayhan Dönmez hocam, benim RAM'ler SK Hynix O-Die görünüyor. Konuda göremedim, nasıl bir yol izlemem gerek? Google'da da arattım ama bilgi bulamadım.
Yöntemleri anlattım, O-die görünüyor ise G.Skill'de barkod yöntemi var. Rehberde o kısma geçiş sağlayın. M-die ise ona uygun ayar girilmesi lazım, tRFC ve Bank Refresh metodunu anlattım. Ona göre çip tayini yapıp kesinleştirin. @Xalionis
G.Skill değil, benim RAM'lerim ama Patriot Venom, daha doğrusu şu an 9850X3D'de Patriot 64 GB takılı. G.Skill'ler 7950X sistemde.Yöntemleri anlattım, O-die görünüyor ise G.Skill'de barkod yöntemi var. Rehberde o kısma geçiş sağlayın. M-die ise ona uygun ayar girilmesi lazım, tRFC ve Bank Refresh metodunu anlattım. Ona göre çip tayini yapıp kesinleştirin. @Xalionis
- Makaleler
- 1
Zen A2-B2 ve DIMM Telemetri iletirseniz bakalım. Rehberin ilgili kısmında bahsettiğim HWiNFO'dan Die bilgisini de iletin.
Zen A2-B2 ve DIMM telemetri iletirseniz bakalım. Rehberin ilgili kısmında bahsettiğim HWiNFO'dan die bilgisini de iletin.
Ekledim.
- Makaleler
- 1
HWiNFO ne diyor? Patriot A-die olması gerekli. 6000 MT/s'deyken tRFC1 değerini 390 yazdığınızda Boot ederse görsel iletin. RAM Tuning için ayrı konu aktarırız A-die ise. Bakacağız.
Onları da ekledim ama site anlık gidip geldiği için görmediniz sanırım.HWiNFO ne diyor? Patriot A-die olması gerekli. 6000 MT/s'deyken tRFC1 değerini 390 yazdığınızda Boot ederse görsel iletin. RAM Tuning için ayrı konu aktarırız A-die ise. Bakacağız.
- Makaleler
- 1
Onları da ekledim ama site anlık gidip geldiği için görmediniz sanırım.
Evet, saldırı altındayız. Son kale düşmeden bu forum terk edilmez. tRFC1 390 Boot ediyor mu 6000 MT/s?