Oyunlara para ödüyor musunuz?

• Evet

Oy: 13 81,3%
  • Hayır

Oy: 3 18,8%

• Oy verenlerin toplamı
    16
Steam dolar kuruna geçtiğinden beri bir kuruş para vermiyorum Steam'e. Sırf oyun firmalarına yaranmak adına yüz binlerce hatta milyonlarca kullanıcısı olduğunu düşündüğüm ülkeme böyle bir bir geçiş yapması çok saçmaydı, "fiyatlar artmadı" diyenlere de tepkiliyim bal gibi fiyatlar arttı. Çünkü çoğu yapımcı dolar kurunu yerel fiyatlandırmadı. Neyse ki o güne kadar sağlam hale getirdiğim bir Steam hesabım vardı.

Artık oyunlarımı Microsoft Store üzerinden konsoluma alıyorum, daha iki üç ay önce AC 1, 2, 3 serisinin toplamına 25 lira verdim.

Steam'in Türk lirası desteğini kaldırması konusunda bir nebze Steam'e hak veriyorum. Diğer ülkelerdeki insanlar, sırf Türk lirası üzerinden oyunlar çok daha ucuza geliyor diye konumlarını değiştirip bu şekilde alışveriş yapıyorlardı. Bunun önüne nasıl geçilebilirdi, bir fikrim yok. Ancak Steam, Türk lirası'na karşı bence yeterince direndi ve en sonunda desteğini kaldırdı.

Steam'de oyunlara para verdim. Alacaklarımı aldım sadece GTA 6'yı bekliyorum.

İkariam ve Metin 2'ye de ömür boyu para vereceğim sanırım.

PS5 aldıktan sonra biraz daha ilgili olmaya başladım oyun dünyasına. Çok ciddi paralar verdim diyemem ancak indirimleri takip ediyorum. Mesela RDR2'yi yüzde doksana yakın bir indirim ile 130 TL gibi bir paraya satın almıştım. Totalde sanırım bin TL falan vermişimdir.

Steam'in Türk lirası desteğini kaldırması konusunda bir nebze Steam'e hak veriyorum. Diğer ülkelerdeki insanlar, sırf Türk lirası üzerinden oyunlar çok daha ucuza geliyor diye konumlarını değiştirip bu şekilde alışveriş yapıyorlardı. Bunun önüne nasıl geçilebilirdi, bir fikrim yok. Ancak Steam, Türk lirası'na karşı bence yeterince direndi ve en sonunda desteğini kaldırdı.

Destek verilecek hiçbir yanı yok, gayet düzeltilebilecek bir durumdu. İnsanlar yıllar boyu Arjantin üzerinden alışveriş yaparken sorun yoktu da bir anda Türkiye'de mi sorun oldu? Yapmayın gözünüzü seveyim. TR içi debit koşulu getirilir, birkaç yazılımla da çözülür, yani bir sürü çözümü varken sırf şirketlerin fiyat politikasına karışmamak adına bir anda TR kurunu sildiler adamlar.

Destek verilecek hiçbir yanı yok, gayet düzeltilebilecek bir durumdu. İnsanlar yıllar boyu Arjantin üzerinden alışveriş yaparken sorun yoktu da bir anda Türkiye'de mi sorun oldu? Yapmayın gözünüzü seveyim. TR içi debit koşulu getirilir, birkaç yazılımla da çözülür, yani bir sürü çözümü varken sırf şirketlerin fiyat politikasına karışmamak adına bir anda TR kurunu sildiler adamlar.

Steam Türk lirası ve Arjantin persosu desteğini aynı anda kaldırdı. Çünkü sadece konum değiştirmekle kalmayıp, Türkiye'deki banka uygulamaları üzerinden sanal kartlar oluşturularak bu bölgeden çok daha ucuza oyun satın alınması ciddi bir suistimal haline gelmişti.
Evet teknik çözümler (örneğin yalnızca TR içi debit kart şartı, VPN tespiti vb.) Mümkün olabilirdi fakat bunlar hem kullanıcı deneyimini zorlaştırır hem de Valve için maliyet yaratırdı. Steam, bana göre bu duruma uzun süre dayandı ve sonunda daha istikrarlı bir yapıya geçmeyi tercih etti.
Maalesef, bizim gibi düşük alım gücüne sahip ve para birimi dalgalanmalarının sık yaşandığı ülkelerde bu tür olumsuz sonuçlarla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.
Yanlış düşündüğüm bir nokta varsa memnuniyetle düzeltin.

2014'ten beri oyun alan biri olarak baya harcamisimdir. Playstation 3, Xbox One X, Steam , Epic , Ubisoft, Valorant , CS vs. Daha gecen gun Playstation 5'e 5k'lik oyun aldim. Tek hobim bu. Bu yuzden de buna harciyorum. Tabii asiri pahali orasi ayri konu.