Mobil oyunlara para yatırılmaz ama Kingdom Rush vardı 5-10TL bir şey bu tür oyunları alır oynarsın fiyat zaten para değil + oyun türüne göre güzel. Onun dışında mesela Hinterland firması TR'yi önemsediği için Long Dark'ı dolarla satın almıştım. Long Dark 2'de TR altyazı gelsin diye.

Mantıktan ziyade tercih meselesi bu. Paranın nereye akacağını sen seçiyorsun kimse karışamaz. Starbucks'ta sevgilinle yarım saatte içeceğin 2 tane kahveye 400 TL vermeyi sen mantıklı buluyor musun? Ben bulmuyorum. Ama en az 100 saat oynayacağın Witcher 3'e o parayı vermeyi mantıklı buluyor musun? Ben buluyorum. O yüzden Witcher 3 oynayın.

Mantıktan ziyade tercih meselesi bu. Paranın nereye akacağını sen seçiyorsun kimse karışamaz. Starbucks'ta sevgilinle yarım saatte içeceğin 2 tane kahveye 400 TL vermeyi sen mantıklı buluyor musun? Ben bulmuyorum. Ama en az 100 saat oynayacağın Witcher 3'e o parayı vermeyi mantıklı buluyor musun? Ben buluyorum. O yüzden Witcher 3 oynayın.

Katılıyorum, 200 TL kahveye vereceğime oyuna yatırım yaparım.

Oyunda geçireceğin keyifli zamanı satın alıyormuş gibi düşün. Bugün 1 saatlik halı saha ücreti 300 TL. Böyle kıyaslayınca oyunlara vermek mantıksız değil.

Muhtemelen 1 yıl geçmeden pişman olacağınız hareket. Gerçek hayatta gerçekten aç kaldığınız zaman paranın değerini anlıyorsunuz. Ben lise zamanlarımda yaşamıştım.

Çok istediğin bir oyun vardır para verip alırsın, fakat estetik haz dışında hiçbir işe yaramayacak kozmetiklere para yatırılmasını yanlış buluyorum.

Çoğu oyun için bence değmez ama değeceğini düşündüğün kısımları varsa yine başka. Verdiğin değere bağlı olarak bence değişir.

Sizce parasını verdiğiniz bir oyuna bir de ekstradan para yatırılmasını doğru buluyor musunuz?
Para senin paran özgürlük senin özgürlüğün. Neyden keyif alıyorsan bence kendini zora sokacak şekilde harcama yapmıyorsan uygundur. Hayata bir kere geliyoruz ve zevklerimizden mahrum kalmak bana mantıklı gelmiyor.