Rehber Oyunlarda akıcılığı sağlamak için yapılabilecekler listesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SunseTTime
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

Hocam siz Render latency değerine bakıyorsunuz, görselde RL değerini göstermiş, benim bahsettiğim PC Latency, PCL değerine fare ınput lagınıda hesaplıyor.

Son düzenleme:
Hocam siz Render latency değerine bakıyorsunuz, görselde RL değerini göstermiş, benim bahsettiğim PC Latency, PCL değerine fare ınput lagınıda hesaplıyor.
PCL fareyi hesaplamıyor hocam. PCL kısacası İşlemci, Oyun Motoru ve Render Latency'i hesaplıyor. Fare input lagı Periphal Latency oluyor onu Nvidia üzerinden ölçmek için Monitör ve Fare'nin Nvidia Reflex'i desteklemesi gerekiyor. CS2 için Render latency 0.3 civarlarında PCL ise 5ms işte.

O biraz uğraştırıyor biliyorum cihaz falan da kullanan var, adamları erken göreyim yeter diyeceğim de beyin ms 250'dir benim boşuna uğraşıyorum

O biraz uğraştırıyor biliyorum cihaz falan da kullanan var, adamları erken göreyim yeter diyeceğim de beyin ms 250'dir benim boşuna uğraşıyorum
İşte ya cihaz takıyorlar monitöre ya da Monitör ve Fare resmi olarak destekliyorsa fareyi monitöre takıyorsun cihaza gerek kalmadan gecikmeyi ölçüyor.

Nvidianın PCL ise Monitör ve Fare dışındaki gecikme oluyor işte. Onu düşürmek için de attığım videoya bakabilirsiniz. Mantığını anlatıyor.

RAM frekans ve gecikmesi, işlemci ve ekran kartı sıcaklığı ve gecikmesi genel performansını etkileyen şeylerdir. Ekran kartını overclock yaparak belirli bir süre daha fazla FPS aldığını görüyorsun fakat ekran kartın ısındıkça frekans kesmeye başlıyor işte orada kanser olmaya başlıyorsun. Overclock etkisi asla hissedilmiyor. Her zaman sistem sıcaklığı ve undervolt yapmak overclock performansını uzun vadede mağlup ediyor. Sıvı soğutman vardır işlemci sıcaklığın 60 dereceyi geçmiyordur o zaman yap. Şunu unutmayın hangi bileşen olursa olsun ne kadar soğuk olursa performansın o denli artar sentetik testlerdeki puanlar en fazla 5-10 dakika sonucu oluşan puanlardır genel oyun deneyimi ve performansını etkileyecek olan sistem gecikmesi ve frekansınızın istikrarlı olmasıdır. Bilgisayar bileşenleri soğuk olmadığı sürece voltaj artırıp frekans artırmak hiçbir işe yaramaz.

Birebir aynı bileşenler ile aynı koşullarda yaz ayında Adana da oyun oynayan insanla Erzurum'da oyun oynayan kişi aynı performansı alamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…