Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qubit

Uzman
Merhaba ben birkaç gündür bir sorun yaşıyorum. Sorunum şu: Bir oyun oynarken (mesela Squad) FPS'im böyle bir 20-30 dakika sonra birden 5'e düşüyor illaki bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Driver'larım ve sistemim güncel yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Sistem özellikleri
  • Ekran kartı: GTX 1650 Ti 4 GB
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 4800H
  • RAM: 16 GB

Çözüm
Kontrol ettim, genel olarak işlemci sıcaklığı 90-100 derece arasındayken ekran kartı sıcaklığı 85-90 arası.
Sıcaklık değerlerinden ötürü FPS düşüşü oluyor yüksek ihtimalle. Eğer 6 aydan uzun süredir termal macun yenilemesi yapmıyorsanız yapın, laptopun altına (yoksa) yükseltici bir şey koyun.

Kullandığınız laptop modeli nedir? Sıcaklık değerinin modele göre normal olup olmadığını belirleyebiliriz.
FPS düşüşü yaşadığınız oyunlar SSD'ye mi HDD'ye mi kurulu? Oyun oynarken ekran kartının ve işlemcinin sıcaklık değeri kaç oluyor? Laptop kullandığınızdan gereğinden fazla ısınıyor olabilir, MSI Afterburner ile kontrol edin.

FPS düşüşü yaşadığınız oyunlar SSD'ye mi HDD'ye mi kurulu? Oyun oynarken ekran kartının ve işlemcinin sıcaklık değeri kaç oluyor? Laptop kullandığınızdan gereğinden fazla ısınıyor olabilir, MSI Afterburner ile kontrol edin.

SSD'ye kurulu ve şimdi bakacağım işlemci sıcaklığına MSI Afterburner ile.

Cihaz ısındığı için kendini kısıtlıyor bence. İşlemcinizin macununu yenilemeyi deneyin.

Şöyle bir şey oluyor bilgisayarı yeniden başlattığımda saatlerce FPS düşüşü yaşamadan oyun oynayabiliyorum.

Oyun oynarken ekran kartının ve işlemcinin sıcaklık değeri kaç oluyor? Laptop kullandığınızdan gereğinden fazla ısınıyor olabilir, MSI Afterburner ile kontrol edin.

Kontrol ettim genel olarak işlemci sıcaklığı 90-100 derece arasındayken ekran kartı sıcaklığı 85-90 arası.

Son düzenleme:
Kontrol ettim, genel olarak işlemci sıcaklığı 90-100 derece arasındayken ekran kartı sıcaklığı 85-90 arası.
Sıcaklık değerlerinden ötürü FPS düşüşü oluyor yüksek ihtimalle. Eğer 6 aydan uzun süredir termal macun yenilemesi yapmıyorsanız yapın, laptopun altına (yoksa) yükseltici bir şey koyun.

Kullandığınız laptop modeli nedir? Sıcaklık değerinin modele göre normal olup olmadığını belirleyebiliriz.

Çözüm

Tabii termal macun yenileyebilirim ayrıca kullandığım laptop modeli Lenovo IdeaPad Gaming 3.