Her oyunda sorun yaşıyor musun?

Spesifik olarak çok sorun yaşadığın bir oyun varsa da adını belirt. Sorun yaşamadığını da belirt.

Modem marka ve modeli nedir? Bağlantıda belki TT'nin verdiği modem vardır. Göz atıp hangisiyse bağlantısını atın.

Türk Telekom'un dandik modemleri ısınınca genelde saçmalaya başlıyordu. Eğer izin veriyorlarsa modem değiştirebilirsin. Keenetic modemler iyidir. En azından Bufferbloat testin B'ye çıkar ve genel olarak modem kaynaklı gecikmeler çözülür.

Ayrıca modem çok sıcaksa(en iyileri bile ısınır, şu ana kadar fanlı bir modeme rastlamadım) ara sıra masadaki yerini oynatıp deneyin. Veya modemi biraz kapatın, soğumasını bekleyin ve sonra oyunda test edin. Eğer modem çok sıcak değilken garip sorunlar yaşanmıyorsa yine modemi değiştirme yoluna gidin. Değiştirmene izin vermiyorlarsa sorun yaşadığını belirt, daha iyi bir modem iste belki veriyorlardır.

Senin dışında kaç tane cihaz modeme bağlanıyor?

Wifi-6 içeren bir modem değilse, telefon vb. bağlanınca ağda dengesizlikler yaşanabilir.

Ben bunları yazarken modeminizi belirttiniz. O modemi bir an önce değiştirmeye bakın. TT ile iletişime geçin, faturaya ek bir cihaz ayarlayın. Veya dediğim gibi değiştirmenizde sorun görmüyorlarsa kendiniz Keenetic modem alın. Ah düzgün bir ülkede yaşasak ISS'in şu modemi alacaksın dayatmasına izin verirler miydi ah.

OpenWrt'nin desteklenmeyen modeller listesinde bile yok kendisi, ayrıca oldukça eski bir model. 2.4 GHz tek banda sahip, VDSL/ADSL destekli. O yüzden Cake'i unutuyoruz.

Modemin arayüzüne girin ve orada QoS ile alakalı bazı şeyler olacak, hızınızın yüzde 70 ila 90'ını girin bant genişliklerinde. Önceliği de oyunlara atayın.

OpenWrt'nin desteklenmeyen modeller listesinde bile yok kendisi, ayrıca oldukça eski bir model. 2.4 GHz tek banda sahip, VDSL/ADSL destekli. O yüzden Cake'i unutuyoruz.

Modemin arayüzüne girin ve orada QoS ile alakalı bazı şeyler olacak, hızınızın yüzde 70 ila 90'ını girin bant genişliklerinde. Önceliği de oyunlara atayın.
Bence hız sınırlama da çözmez. Değeri C gözükse de genel değerler testte o kadar da kötü durmuyor.

Eskiden TT kullanırken hem sıcaklık hem de biri bağlanınca bu sorunları yaşıyordum. Şu an diğer ev sakinleri uyuyor olsa ve kendi telefonunu kullanmasa bile güncellemeler, bildirimler vb. için cihazlar her bağlandığında hızları kitleyecektir. Wifi-6 bir modem bu yüzden şart. Ama önce TT'nin kendi şart koştuğu modelleri dayatmıyorsa Keenetic modem almak daha mantıklı olur. Ama TT'yi ararsan yine kendi ürününü satacağından hatalı bilgi de verebilir.

Bence hız sınırlama da çözmez. Değeri C gözükse de genel değerler testte o kadar da kötü durmuyor.

Eskiden TT kullanırken hem sıcaklık hem de biri bağlanınca bu sorunları yaşıyordum. Şu an diğer ev sakinleri uyuyor olsa ve kendi telefonunu kullanmasa bile güncellemeler, bildirimler vb. için cihazlar her bağlandığında hızları kitleyecektir. Wifi-6 bir modem bu yüzden şart. Ama önce TT'nin kendi şart koştuğu modelleri dayatmıyorsa Keenetic modem almak daha mantıklı olur. Ama TT'yi ararsan yine kendi ürününü satacağından hatalı bilgi de verebilir.

Evet, kötü bir yükselme yok. Ancak önlem amaçlı önermiştim. Modem değişse daha mantıklı bile olabilir sorun çözmede, hattında her şey normalse.

Ben bunları belki karşılayamıyorum bana bir ayar söyleyin.

Videonun paylaştığım yerden itibaren olan hız sabitlemeyi kendi modeminiz için yapın. Ama bahsettiğim gibi cihaza sizin dışınızda 1-2 telefon bile bağlanıyorsa hattınız dalgalanır. Bunun da çözümü Wifi-6 yani yeni bir modem. TT ile iletişime geçip Wifi-6 bir modem isteyebilirsiniz. Faturanıza ekleme yaparak satıyorlar. Atıyorum 300 ₺ faturanız varsa, modem 12 ay boyunce her ay ekleme yapıyor 12 ay 390 ₺ ödüyorsunuz gibi.