Merhaba, bazı oyunlarda (Örnek olarak: Cyberpunk 2077, Death Stranding, BF 1 ve 5, Spider-Man 2. Ayrıca GTA 5 ve AC Odyssey oyunlarında ise bir sorun yok) texture'ların yüklenmemesi/geç yüklenmesi sıkıntısı yaşıyorum. Zaten örnek olması için 2 adet video linki koydum ve oradan bakabilirsiniz. Gerçekten yardıma ihtiyacım var hiçbir oyundan zevk alamamaya başladım
Sistem Bilgilerim (Laptop):
Marka Model: ASUSROG STRIX G16 (2023) G614JZ-N3038
CPU: 13650HX
GPU: 4080 175W 12 GB VRAM
RAM: 32 GB
SSD: Samsung 990 Pro
SSD: Sistem içerisinde gelen 3000/4000 hıza sahim M.2 SSD
Hızlıca gelecek soruların cevapları:
Laptop bu ısınır: Termal değerlerim iyi/ ayrıca oyunlar açıldığı an bu sıkıntıyı yaşamakla beraber bazı oyunlarda termal değerlerim ne kadar kötü olursa olsun yaşamıyorum böyle bir sorun
Bakım lazımdır: Laptop temiz ve bakımları yapıldı
SSD ısınıyordur: SSD termal değerlerini kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yok
Driverlar güncel mi: Evet driverların hepsi güncel ve bu problemleri 1 yıldan fazla zamandır yaşıyorum
Windows'ta sıkıntı vardır: 1 yıllık süreç içerisinde 3 kere format attım PC'ye değişen bir şey yok
Yetkili servise ver: Yetkili servise verdim format çakıp geri verdiler
İade/Değişim: Ürünü aldığım fiyat ile arasında 3 kat fiyat farkı var şu an ve ilk aldığım laptop yandığı için bire bir değişim yapıldı ve aynı problemleri bunda da yaşıyorum. Aslında aynı marka modelde 2. ürünüm.
Gpu driverını kaldır, daha eski bir driver sürümü kurmayı dene. (Bunun için Nvcleaninstall kulanabilirsin) Düzeliyor mu dene. Bazen en güncel driverlar sıkıntı çıkarabiliyor özellikle ses ve ekran kartlarında.
GPU driverını kaldır, daha eski bir driver sürümü kurmayı dene. (Bunun için Nvcleaninstall kulanabilirsin) Düzeliyor mu dene. Bazen en güncel driverlar sıkıntı çıkarabiliyor özellikle ses ve ekran kartlarında.
Afterburner ile değerleri açıp bakar mısınız? Daha önce bu sorunu yaşayan bir arkadaş işlemci değiştirip çözmüştü. Sizde tabi değişim mümkün değil ama en azından undervolt yapılabilirse yaparız.
Afterburner ile değerleri açıp bakar mısınız? Daha önce bu sorunu yaşayan bir arkadaş işlemci değiştirip çözmüştü. Sizde tabii değişim mümkün değil ama en azından undervolt yapılabilirse yaparız.
Ürün ASUS Marka olduğu için Armoury Crate uygulamasını kullanıyorum, termal değerler gerçekten çok kötü ve bu sorunu işlemci 96 derece iken yaşadığım için genelde çevremde ve forumlardaki kişiler de voltaj sınırlamam gerektiğini söyledi. PL1 ve PL2 değerlerini 28W yapana kadar maalesef 90 derecenin altını göremedim. 28W yaptığım durumda ise 88-93 derece arası değişiyor.
28W ile sınırladığım da sorunlar devam etmekte.
ThrottleStop ile de her çekirdek için ayrı ayrı minimum W ayarlamış olsam da CPU termal değerimi 86 dereceden aşağı çekemedim. LoL vs yük bindirici uygulamalar dahil.