ertugrul5657

Çalışkan
Sistemim RX 6700 XT Ryzen 5 5600 ASUS 520MK. Her oyunda shammering sorunu ve değişik kötü duruyor, grafikler rahatsız ediyor. Bir şey merak ediyorum, Windows 11'den 10'a düşsem cözülürmü bunu yapıp da düzelen varsa yazabilir mi? Yardımcı olursanız mutlu olurum. @Recep Baltaş

AMD driverlarını baştan defalarca kurduğunuzu söylemiştiniz. DDU ile sıfırladıktan sonra, Minimal veya Full Install yerine Driver Only olarak kurmayı denediniz mi hiç? Bu yolla fayda gören birçok kişi var.
Driver only kurdum sadece onu çok denedim sürümlerde ondada vardı aynı sorun minimal hiç denemedim bi fark olur muki denemeye gerek var mı

MSI'ın DN ile biten PSU'ları pek iyi değildi diye hatırlıyorum. 6700XT gibi bir kart için de 600W ve nispeten kalitesiz bir PSU kullanımı bu soruna yol açıyor olabilir.

@Yusuf7878 PSU konusunda benden daha bilgili, yardımcı olabilir.

MSI'ın DN ile biten PSU'ları pek iyi değildi diye hatırlıyorum. 6700XT gibi bir kart için de 600W ve nispeten kalitesiz bir PSU kullanımı bu soruna yol açıyor olabilir.

@Yusuf7878 PSU konusunda benden daha bilgili, yardımcı olabilir.
Bu gerçekten olabilirmi peki bana harbiden önerebileceğin bi psu varmi bu karttı taşıyacak kaliteli. Ama fp olsun

Driver only kurdum sadece onu çok denedim sürümlerde ondada vardı aynı sorun minimal hiç denemedim bi fark olur muki denemeye gerek var mı
Denemeye gerek yok. Şu anki panel içi ve tavsiye edeceğim birkaç ayar daha var. Bunlar da işe yaramıyorsa PSU nedenli olabilir.
  • Regedit üstünden tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak. Oyun .exe ayarlarından da tam ekran iyileştirmesini devre dışı bırak.
  • Anisotropic Filtering ayarı x16 olsun.
  • Anti-Aliasing Method ayarı Supersampling olsun.
  • Image Sharpening ayarını tamamen kapat.
  • Freesync kapat.
  • Monitör veya güç kaynağı kablosunda gevşeklik olup olmadığını kontrol et.

Dosya Ekleri

• 17558907029746176732659908540532.webp
    17558907029746176732659908540532.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 35