Oyunlarda texture yüklenmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan enescclk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 558
  • Etiketler Etiketler
    texture

enescclk

Çalışkan
Merhaba, bazı oyunlarda (Örnek olarak: Cyberpunk 2077, Death Stranding, BF 1 ve 5, Spider-Man 2. Ayrıca GTA 5 ve AC Odyssey oyunlarında ise bir sorun yok) texture'ların yüklenmemesi/geç yüklenmesi sıkıntısı yaşıyorum. Zaten örnek olması için 2 adet video linki koydum ve oradan bakabilirsiniz. Gerçekten yardıma ihtiyacım var hiçbir oyundan zevk alamamaya başladım

Sistem Bilgilerim (Laptop):
  • Marka Model: ASUSROG STRIX G16 (2023) G614JZ-N3038
  • CPU: 13650HX
  • GPU: 4080 175W 12 GB VRAM
  • RAM: 32 GB
  • SSD: Samsung 990 Pro
  • SSD: Sistem içerisinde gelen 3000/4000 hıza sahim M.2 SSD
Hızlıca gelecek soruların cevapları:

• Laptop bu ısınır: Termal değerlerim iyi/ ayrıca oyunlar açıldığı an bu sıkıntıyı yaşamakla beraber bazı oyunlarda termal değerlerim ne kadar kötü olursa olsun yaşamıyorum böyle bir sorun
  • Bakım lazımdır: Laptop temiz ve bakımları yapıldı
  • SSD ısınıyordur: SSD termal değerlerini kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yok
  • Driverlar güncel mi: Evet driverların hepsi güncel ve bu problemleri 1 yıldan fazla zamandır yaşıyorum
  • Windows'ta sıkıntı vardır: 1 yıllık süreç içerisinde 3 kere format attım PC'ye değişen bir şey yok
  • Yetkili servise ver: Yetkili servise verdim format çakıp geri verdiler
  • İade/Değişim: Ürünü aldığım fiyat ile arasında 3 kat fiyat farkı var şu an ve ilk aldığım laptop yandığı için bire bir değişim yapıldı ve aynı problemleri bunda da yaşıyorum. Aslında aynı marka modelde 2. ürünüm.

DLSS tamamen kapalı video örneği

DLSS Açık video örneği

Dosya Ekleri

• 1746923587045.webp
    400,5 KB · Görüntüleme: 101
  • 1746923483540.webp
    419,9 KB · Görüntüleme: 94
  • 1746923446974.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazda sıvı metal macun var mı?

Evet sıvı metal var üründe. Aldığım günden beri sıkıntı yaşıyorum ve ısıdan kaynaklı servise gönderildi fakat bir sonuç alınmadı. (Aynı marka modelde 2. ürünüm zaten iki üründe de sıkıntı yaşadım. (İlk ürün tamamen yandığı için bire bir değişim yapıldı)

Son düzenleme:
PTM7950 siparişi ver istersen.

Cihaz şu anda serviste süreci bekliyorum.
ASUS, Ankara'da beni KVK teknik servise yönlendirdi ve oyunlarda texture sorunu olduğunu söylediğim cihazın şifresini 5 gündür sormadılar

(Gişedeki hanımefendi çok anlamadığı için teknik servisin ilk gün benimle iletişime geçmesini söylemiştim)

Cihazın sıvı metali ve termalleri serviste değiştirildi sıcaklık değerleri bir nebze iyileşmiş olsa da Texture POP-in sorunu hala devam ediyor, servis sonrası oyun kayıtlarını bırakıyorum:

Battlefield V:

Death Stranding:

Cyberpunk 2077:

Son düzenleyen: Moderatör:
Gpu'n termal limit değeri olan 87'de. Denildiği gibi ptmleyin.

Sürekli bir takılma var BF5 videosunda mesela. Afterburner profiliyle bak. Sorun halen daha işlemci darboğazı gibi geliyor bana.
Gpu'n termal limit değeri olan 87'de. Denildiği gibi ptmleyin.
Cihazı tekrardan servise verdim bugün. Cihaz geri geldiğinde dediklerinizi deneyeceğim.

GPU termalleri için ptm'yi servise yaptırmayı düşünüyorum.

Sürekli bir takılma var BF5 videosunda mesela. Afterburner profiliyle bak. Sorun halen daha işlemci darboğazı gibi geliyor bana.
Cihazın anakartı değişti fakat sorunlar hala devam etmekte. Termaller ve fps değerlerim gerçekten çok değişti fakat hala sorun devam ediyor. Sürekli takılmalardan ise eser yok.

İşin garip tarafı ise Enis Kirazoğlu'nun MindsEye videosu ( MindsEye inceleme videosu zaman damgalı şekilde ). Yine bir Asus Rog Strix ve xx80 kartı ile oyun oynamış ve Enis Kirazoğlu da LOD texture pop in konusunda sıkıntı yaşamış. Kendisine ulaşamadığım için diğer oyunlardaki durumunu bilemiyorum maalesef.

Servis süresince yaşadığım saçmalık ise bariz:

Servise termal ve texture pop in'den probleimden dolayı verdiğim cihaz ilk serviste sadece termal değişimi yapıldı. 20 saat bile geçmeden servise geri verdiğim cihazın anakartı arızalı olduğu gerekçesi ile anakartı değiştirildi.

Gün sonunda Anakartı bozuk / değişmesi gereken bir cihazı testlerimizde hiç bir sıkıntı görmedik ibaresi ile bana teslim ettiler ve testlerinin ne kadar yetersiz olduklarını ispatlamış oldular.

Recep bey isterseniz size servis raporlarını da özel bir iletişim kanalından gönderebilirim.

Bende de rog stirx g16 2023 i7 13650hx ve rtx 4060 lı modeli var bende de termal sorun var işlemci 95 gpu 87-89 derecelerde seyrediyor ve işlemci asla max clocka boostlamıyor. 2 Kere sizinle aynı servise götürdüm ikisinde de aynı sizin yaşadığınız gibi oldu, sorun yok başarı ile benchmarktan geçti dediler. Windows güç profilini dengeliye alıp yapmışlar testleri, eve gelip ayarları yapıp test ettiğimde cihazın eskisinden de kötü olduğunu gördüm. Üstelik ilk seferinde bana cihazda sorun yok herhangi bir işlem yapılmadı diye rapor verdiler. Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. Eğer konu hakkında bilgi alışverişi yapmak isterseniz buradan bana ulaşabilirsiniz.

Fotoğrafta performans modunda, gpu 2100 mhz' e kadar düşüyor. Normalde Asus'un yaptığı overclockla beraber 2550 yi görmesi lazım.

Karşılaştırma açısından aynı cihaza sahip bir youtube kanalının testiyle kıyaslarsak sıkıntı daha da belirginleşiyor.

Benim cihaz

Youtube'dan bulduğum test

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-07-03 at 23.30.18(2).webp
    201,6 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…