Makaleler
23
Artik oyunun kendisinde Türkçe dil destegi olmadigi surece Türkçe yama kullanmayacagim. Bu karari neden verdim diye soracak olursaniz; ceviride yapilan imla hataları, cevirinin kalitesizligi, kelimeler arasi anlam bozukluklari ve en onemlisi bir oyunu İngilizce olarak oynamanin beni daha cok eglendirdigini fark ettim. Dedigim gibi oyunda Türkçe dil secenegi varsa Türkçe oynarim. Fakat yoksa da gidip yama kurmam artik.

Beni taniyan tanir. Her zaman konsol tarafindaydim PC'nin aksine. Cogu konsolda dil bariyerini yikamazsiniz. Dil bariyerini yiksaniz bile portlanmis ceviriyle oyun oynama fikri sacma geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe yama kötüyse İngilizce anlayacağını Türkçe anlamıyorsun bile. Ama karmaşık, öğrenme eğrisi dik veya çok diyaloglu oyunlarda makul bir İngilizceniz yoksa sıkılırsınız.

Benim de yeterli İngilizce seviyem var ancak Türkçe oynamak daha fazla keyif veriyor. Aynı şekilde çizgi romandır, kitaptır bu tarz içerikleri de Türkçe tüketmek İngilizce'ye kıyasla benim deneyimimi güzelleştiriyor. El çevirisi olduğu sürece Türkçe yama kurma taraftarıyım ben.

Tamamen gönüllü şekilde, herhangi bir çıkar gözetmeyen insanların yaptıkları işleri teknik sebeplerle eleştirmek çok büyük haksızlık. İmkansızlıktan ötürü oluşan sorunları öne sürüp yaptıkları işi küçümsemek ve bu işin tüketilmemesi için insanları pasif de olsa teşvik etmekten bahsetmiyorum bile.

Eğer bir tavır takınmak istiyorsan Türkçe yama yapan insanların işlerinin, kendilerinden kaynaklanmayan sebeplerle yetersiz olmalarından ötürü onlara mesafe koymak yerine biz Türk oyuncularının üzerinden para kazanan firmaların Türkçe dil desteğini politik sebeplerle eklememelerini boykot edip ilke olarak Türkçe dil desteği olmayan oyunları almamayı tercih etmelisin.

Firmaların anladığı tek dil paradır. Onlara parayı sunduğumuz sürece istediğimizi elde edemeyiz.

Son düzenleme:
Call of Duty ve GTA serisi çevirileri gayet güzeldi. Eski çevirileri gayet kaliteli yapılıyordu, şu an ne alemde bilmiyorum.