Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Birçoğumuz oyun oynamak için sistem topluyoruz veya laptop alıyoruz. Özellikle de bilgisayara bir servet ödeyince oyunlarda en iyi performansı beklemek de en doğal hakkımız.
Genellikle üst seviye sistemler ilk toplandığında tüm oyunları Ultra ayarlarda gayet akıcı oynatabiliyor. Fakat birkaç sene sonra yeni çıkan oyunlar Ultra ayarlarda akıcı performans vermediği için ayarların High veya Medium'a düşürülmesi gerekiyor. Bazılarımız Medium veya High ayarlarda oyun oynamaktan rahatsız oluyor. İllaki her ayarın Ultra olmasını ve en az 60 FPS almayı istiyorlar.

Sizin bu şekilde bir Ultra ayar takıntınız var mı? Ben böyle bir takıntıya sahip değilim, hatta birçok oyunu eğer işlemcim darboğaz yapmıyorsa Digital Foundry veya Hardware Unboxed gibi kanalların paylaştığı optimize ayarlar ile oynarım :) Ultra ayarlar ile genellikle ciddi bir grafik farkı olmuyor fakat performans farkı devasa oluyor. Sizin böyle bir takıntınız var mı?

Oynayabiliyorsam high ayarlarda oynarım, diğer türlü farketmez. Grafik takıntım yok, hikaye ve oynanış çok daha ön planda bana göre.

Merhaba arkadaşlar. Birçoğumuz oyun oynamak için sistem topluyoruz veya laptop alıyoruz. Özellikle de bilgisayara bir servet ödeyince oyunlarda en iyi performansı beklemek de en doğal hakkımız.
Genellikle üst seviye sistemler ilk toplandığında tüm oyunları Ultra ayarlarda gayet akıcı oynatabiliyor. Fakat birkaç sene sonra yeni çıkan oyunlar Ultra ayarlarda akıcı performans vermediği için ayarların high veya Medium'a düşürülmesi gerekiyor. Bazılarımız medium veya high ayarlarda oyun oynamaktan rahatsız oluyor. İllaki her ayarın Ultra olmasını ve en az 60 FPS almayı istiyorlar.

sizin bu şekilde bir Ultra ayar takıntınız var mı? ben böyle bir takıntıya sahip değilim, hatta birçok oyunu eğer işlemcim darboğaz yapmıyorsa digital foundry veya hardware unboxed gibi kanalların paylaştığı optimize ayarlar ile oynarım :) Ultra ayarlar ile genellikle ciddi bir grafik farkı olmuyor fakat performans farkı devasa oluyor. Sizin böyle bir takıntınız var mı?

Bazı oyunlarda bu takıntım var. Örneğin God of War. Ultrada oynadım ve harikaydı, God of War: Ragnarok'ü ultraya aldım fakat ara sıra FPS droplar yemeye, bazı yerlerde ise kasmalara kadar uzanınca ayarları düşük yapıp şok olmuştum, çünkü grafik bakımından hiçbir şey değişmemişti. Ve FPS droplar tamamen yok oldu, hatta 240 FPS almaya başladım her yerde.
Ama mesela bilgisayarımı zorlayan bir oyun olursa, veya bilgisayarımdan yüksek fan sesi alıyorsam ayarları kısarım, umruma gelmez.
2 3 partikül göreceğim diye bilgisayarımı yok etmeye gerek yok.
Ama hayranı olduğum serileri ultrada, PC zorlanıyorsa high veya mediumda çok ağır bir oyunsa düşükte oynamaya razıyım.
Eski Laptop'umda o kadar Subnautica hayranıydım ki 640x840 tarzı bir çözünürlükte ve her şey düşükte oynuyordum oyunu.

Ultra ayar fark ediyor bence. Ondan takıntım var. Hatta Nvidia Inspector ile de bir takım şeyler yaptım, grafikler daha da iyileşti.

Benim de takıntım yok. Hatta hikaye ağırlıklı oynadığım için, ekran yenileme hızıma sabitliyorum FPS değerimi öyle oynuyorum. Hikaye odaklı oyunlarda, 60 FPS bile alıyorsan gayet iyi bana göre. Sistem serin çalışsın, benim için daha önemli.