Winner 92

Bilgin
Bazı oyunlar ultrayı bile aşıyor. Ekstrem, deneysel gibi ayarlar var. Siz hangisini kullanıyorsunuz? Ultra ve yüksek arasında ciddi fark olur mu? Konsolda zaten detaylı ayarlar seçeneği yok.

Bazı oyunlar ultrayı bile aşıyor. Ekstrem, deneysel gibi ayarlar var. Siz hangisini kullanıyorsunuz? Ultra ve yüksek arasında ciddi fark olur mu? Konsolda zaten detaylı ayarlar seçeneği yok.
Ultra ayarlar bana gereksiz detaylı geliyor ve fazla FPS düşürdüğünü düşünüyorum. Her oyunda high-medium arası kullanıyorum; ultra oynadığım oyun yok.

Görsel detaya önem veren oyunlarda en üst ayarları kullanabilirsem kullanırım. Zaten görselliği için oynuyoruz o tarz oyunları. Harici oyunlarda orta yüksek arası takılıyorum.

Oyuna göre değişir bazılarında gerçekten fark yaratıyor. Ben genelde gölgeler ve texture kalitesi için Ultra seçiyorum çünkü gözüme batıyor harici o kadar da önemli gelmiyor.

Oyunun olağan akışında çoğunu fark etmiyorsun bile, fark edilmeyen ayarların birçoğu ise epey FPS düşürebiliyor. En mantıklısı doku kalitesi, gölge, çizim mesafesi ve ışıklandırma ayarları. Gerisi orta-yüksek fark etmiyorsun bile, tabii oyuna göre değişir.

Ben ciddi fark olduğunu düşünmüyorum. Eski oyunlarda daha büyük olurdu gibi. Günümüz oyunlarında pek hissetmiyorum grafiğin yükseldiğini. Sistemimin performansını görmek için önce grafikleri en yükseğe alır oynamaya çalışırım, sonra en düşüğe alırım ve sonra da ideal ayarda oyunu açar, daha da ilgilenmem FPS ile sıcaklık ile vs.

Donanımlar hep geriden geliyor oyunların istediği grafik ayarlarını açabilmek için. DLSS 5 çıktı veya çıkacak mesela, 5090'ın bile gücü yetmiyor neredeyse 4k ultra DLSS 5 filan açsak, bilemiyorum ama muhtemelen çok düşük FPS'ler verir 5090 bile. O yüzden 5060 ile 5070 ile grafik kısmaktan daha doğal bir şey yok bence. Görece eski oyunları ise full full ayarda oynatırlar zaten. Ben 5060 ti ile NFS Payback'ta 1440p ekranda ultra ayarda 150-165 fps oynayabiliyorum. Bu mutlu ediyor beni yeterince.

Son düzenleme:
RTX 3070 kullandığından görsel farkı en çok vereni köklüyorum. Geri kalanlar oyundan oyuna faydadan çok zararı oluyor genelde.
Drop yemeyen 60-80 aralığı 1080p'de kâfi benim için.