Oyunlardaki anlık takılmalara ne sebep olabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 407
  • Etiketler Etiketler
    drop neden

seeraddar

Yetkin
Şimdi ekranı bir anda çevirince, bir anda yetenek kullanınca oyun neden aniden takılır?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki 8 yazacaktım, toplamda 16 var.
Oyunların kurulduğu diskde az yer kalmış olabilir, oyunu HDD'ye kurduysan olabilir.

Bendede kasma donma vardı disk yüzündenmiş formatlayınca düzelmişti CSde 60 FPS alıyorken format sonrası 150-180 Fps almaya başladım disklere bir bak.

SSD de kurulu, 100GB boş alan var. Disklik olduğunu sanmıyorum çünkü; 2 farklı disk var, disk fark etmeksizin drop yiyorum.

@845

Son düzenleme:
Tüm donanımlarını yazar mısın bakalım dengesiz parça var mı ve oynadığın oyunları da yaz.

RX7600, R5 5500, A520M anakart, 1.5TB M.2 SSD. Genshin Impact, Battlefield 1, blasing sails, ara sırada Minecraft.

RX7600, R5 5500, A520M anakart, 1.5TB M.2 SSD. Genshin Impact, Battlefield 1, blasing sails, ara sırada Minecraft.
BIOS'ta CSM açık olsun. XMP açık olsun. Masaüstünde güç yönetimini de maksimum performans seçili olsun. BF1'de DX11 modda oyna ve sonradan işleme dışındaki ayarların ultra olsun. Bellek kullanımına da dikkatli bak bence full kullanılacak bellek o yüzden drop yemen lazım.

Yemem mi lazım?

İki tane 8 GB RAM var diyorsun ama bu bellekler birebir aynı belekler mi kit mi? Bunu özellikle yazman gerek. CPU-Z SPD bölümünden ekran görüntüsü paylaş.

İşlemci yok, anakart yok, RAM yok, depolama birimi yok, yani soru konusunda hiçbir şey yok ama sorun var. Daha önce benzer bir sorun FiveM'de yaşanmıştı ve sebebi işlemciydi.

Son düzenleme:

Elektrik yok RAM'e bakamıyorum şu an. Ama sistem özelliklerini yazabilirim; RX7600, R5 5500, A520M anakart, agi 1.5TB M.2 SSD.

@Recep Baltaş, böyle ve neden 1600MHz yazıyor? Ben bunları 3200 MHz diye biliyorum, en azından hazır sisteme zamanında öyle yazmışlardı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-26 215607.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran görüntüsü 2025-02-26 215621.webp
    24 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…