Detaylar
Kim cevapladı?Kayra342727
Uzman
Normal öyle yazması.Elektrik yok RAM'e bakamıyorum şu an. Ama sistem özelliklerini yazabilirim; RX7600, R5 5500, A520M anakart, agi 1.5TB M.2 SSD.
@Recep Baltaş, böyle ve neden 1600MHz yazıyor? Ben bunları 3200 MHz diye biliyorum, en azından hazır sisteme zamanında öyle yazmışlardı.
Normal de açıklasana sebebini… DDR bellek sinyalin hem yüksek hem de düşük tarafında veri taşır. Bu yüzden adı Double Data Rate RAM’dir. Bellek gerçekte 1600 MHz’te çalışır ama iki katı veri taşır ve 3200 megatransfer hız sunar.
Neyse. Senin sorunu RAM ile ilgisi yok bence. Başka ekran kartı ile dene bir de.
seeraddar
Yetkin
Neyse. Senin sorunu RAM ile ilgisi yok bence. Başka ekran kartı ile dene bir de.
Denerim. Ama eski ekran kartımda da tek tük droplar oluyordu. Ama o da donanımsal arızalıydı.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Anlık takılmaların birçok sebebi olabilir. En başından Windows'u sıfırdan tekrar kurmayı deneyin ve BIOS ayarlarını sıfırlayın. Sadece XMP ile deneyebilirsiniz. Sıcaklıkları kontrol edin. Ekran kartı, işlemci ve destekliyorsa yük altında anakartınızın VRM sıcaklıklarına bakın. Anakart VRM aşırı ısınıyorsa performans sorunu yaşatabilir.
Ekran Kartı, İşlemci, RAM, Disk ve Güç kaynağınıza stres testi yapabilirsiniz.
Ekran Kartı, İşlemci, RAM, Disk ve Güç kaynağınıza stres testi yapabilirsiniz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Kayra342727
Uzman
Açıklayacaktım yoğun olduğum için aklıma gelmedi tam olarak o an hocam.Normal de açıklasana sebebini… DDR bellek sinyalin hem yüksek hem de düşük tarafında veri taşır. Bu yüzden adı Double Data Rate RAM’dir. Bellek gerçekte 1600 MHz’te çalışır ama iki katı veri taşır ve 3200 megatransfer hız sunar.