- Makaleler
- 6
Hit&Run yapmadan adabına uygun şekilde... 
Bilgisayarıma virüs kaptırmaya meraklı değilim, babasının hayrına mı korsan yapıyor bunlar diye insan bir sorgular.
Ben babasının hayrına yaptığını düşünüyorum ama indirmiyorum ne olur ne olmaz.Bilgisayarıma virüs kaptırmaya meraklı değilim, babasının hayrına mı korsan yapıyor bunlar diye insan bir sorgular.
O da iyiymiş, indirmeyin de zaten. Forumda boşuna korsan yasak değil zaten.Ben babasının hayrına yaptığını düşünüyorum ama indirmiyorum ne olur ne olmaz.
Yasak olmasının nedeninin bilgisizlerin çok kolay keklenip virüslere atlayacağı olabilir.O da iyiymiş, indirmeyin de zaten. Forumda boşuna korsan yasak değil zaten.
Korsanın bilgilisi, bilgisizi yok hocam. Hepsinin içinde azda olsa bir virüs var.Yasak olmasının nedeninin bilgisizlerin çok kolay keklenip virüslere atlayacağı olabilir.
Korsanın bilgilisi, bilgisizi yok hocam. Hepsinin içinde az da olsa bir virüs var.
"Az da olsa bir virüs var" ifadesi doğru değil aslında, yok öyle bir şey. Düzgün kaynaktan indirilirse hiçbir sorun yaşanmaz korsan oyunla. 10 yıldır korsan yazılım kullanan birisi olarak bunu söylüyorum; emin olabilirsiniz önemli olan doğru yerden indirmek. Yani aslında bilgilisi bilgisizi var bu durumda. Bilgisiz kişi güvenilir olmayan repacker'dan veya atıyorum P2P yayıncıdan indirir, zararlı yazılımı kapar. Ama bilgili kişi zaten o yayıncının doğru düzgün birisi olmadığını biliyordu, o yüzden hiç bulaşmadıKorsanın bilgilisi, bilgisizi yok hocam. Hepsinin içinde azda olsa bir virüs var.
10 yıldır siz korsan kullanıyorsunuz diye korsanlar güvenilir mi oluyor, bu nasıl bir mantık hocam?"Az da olsa bir virüs var" ifadesi doğru değil aslında, yok öyle bir şey. Düzgün kaynaktan indirilirse hiçbir sorun yaşanmaz korsan oyunla. 10 yıldır korsan yazılım kullanan birisi olarak bunu söylüyorum; emin olabilirsiniz önemli olan doğru yerden indirmek. Yani aslında bilgilisi bilgisizi var bu durumda. Bilgisiz kişi güvenilir olmayan repacker'dan veya atıyorum P2P yayıncıdan indirir, zararlı yazılımı kapar. Ama bilgili kişi zaten o yayıncının doğru düzgün birisi olmadığını biliyordu, o yüzden hiç bulaşmadıScene gruplarının ise birkaç tane çürük hariç hepsi temiz.