Selam, hoş geldiniz. Steam takıntısı olan kişiler olduğunu biliyorum. Ben de onlardan biriyim. Çünkü Steam'in tam teşekküllü kontrolcü desteği var.
Bu yüzden oyunların Steam'de görünmesi ve sorunsuz başlaması için bir rehber hazırlamak istedim.
Bu işlem sizi Steam'de o oyunun sahibi yapmaz. Sadece oyunu Steam'den başlatmak için kısayol oluşturur. Bu yüzden oyunların Steam'de görünmesi ve sorunsuz başlaması için bir rehber hazırlamak istedim.
Ayrıca ilgili oyunun Steam başarımlarını kazanamazsınız. Oyuna başka platformdan, atıyorum Epic Games'ten sahipseniz, Epic Games başarımlarını kazanırsınız.
Oyunlarda Steam'in oyun için arayüzü ve özelliklerini kullanabilir, her oyunda ekran görüntüsü alabilirsiniz. Oyunu sahip olduğunuz platformda oynuyor gözükürsünüz. Steam profilinizde ise Steam Dışı Oyunda olarak online görünürsünüz. Oyunun saatini ilgili platformda kasarsınız. Steam'de oyunu kaç saat oynadığınız gözükmez.
Oyunları Steam'e eklemek için, oyunun sisteminizde yüklü olması gerekir.
Epic Games'te RDR2, Ubisoft Connect'te Assassin's Creed II ve EA App'te Red Alert 3 üzerinden göstereceğim.
Böylece en çok kullanılan üç platform için de gösterebileceğim.
Oyununuz korsan bile olsa Steam'den başlatabilirsiniz. Oyunun .exesini Steam'e ekleyerek, oyunu Steam'den başlatabilirsiniz.
Epic Games'teki Oyunu Steam'den başlatma
Epic Games'te RDR2'ye sahibim. Eklemek için öncelikle Epic Games Launcher'ı açıyor ve oyunu masaüstüne ekliyoruz. Bunun için oyunun ismi yanındaki üç noktaya tıklayın ve yönete basın. Ardından masaüstüne kısayol oluşturmalısınız. Kısayol oluşturduktan sonra sağ tıklayıp URL'sini kopyalıyorsunuz.
Daha sonra Steam'e girip;
- Oyun ekle > Steam dışı oyun ekle > göz at > oyunun .exesi > seçili programları ekle > eklediğiniz oyunun özelliklerine tıklayın > hedefi silin > kopyaladığınız URL'yi yapıştırın.
Bunun yanı sıra, Heroic Games Launcher seçeneğiniz de var
Bu uygulama, Birkaç tane kütüphanenizi tek çatı altında topluyor. Ama bizim buradaki amacımız, oyunları Steam'den başlatmak olduğu için bu amaçla kullanacağız. Heroic Games Launcher, Epic Games oyunlarınızı Steam'e kolayca aktarmanızı sağlıyor. Steam'de kullanılan görsellerle beraber hem de.
Ubisoft Connect'teki Oyunu Steam'den başlatma
Ubisoft'ta AC2'ye sahibim. Oyunu Steam'e eklemek için, Ubisoft Connect kütüphanenize girin. Oyna tuşunun yanındaki çarka basın ve yönete basın. Daha sonra oyunun kısayolunu masaüstünüze ekleyin.
Kısayola sağ tıklayıp özelliklerine girin. URL'sini kopyalayın. Daha sonra Steam'e girip;
- Oyun ekle > Steam dışı eyun ekle > göz at > oyunun Exesi > seçili programları ekle > eklediğiniz oyunun özelliklerine tıklayın > hedefi silin > kopyaladığınız URL'yi yapıştırın.
EA App'teki Oyunu Steam'den başlatma
EA App'te masaüstüne daha sonradan kısayol oluşturamıyorsunuz. Kısayollarınız ise özel bir adrese ihtiyaç duymuyor. Bu yüzden oyunun yüklü olduğu yeri Steam'den seçmek yeterli.
Kontrolcü desteği
Kontrolcü desteği Xbox kontrolcüler için PC'de zaten var. DualShock 4 ve replikaları için Steam'in kendi desteği var.
- Bunun için kontrolcünüzü kablo ile bilgisayara bağlayın.
- Steam ayarlarına girin.
- Kontrolcü sekmesinden kontrolcünüzü tanıtın.
- Yine bu sekmeden PlayStation kontrolcüsü desteğini etkinleştirin.
Son düzenleme: