Merhaba arkadaşlar, bugün benim de son zamanlarda çok fazla yaşadığım olayı sizlere anlatmak istiyorum. Sizler de bu durumu yaşıyor musunuz, merak ediyorum. En son bugün Dead Island Definitive Edition oyununda yaşadım. Oyunu oynamak istemiyorum ama yine de para verip aldım oyunu kendimi oynamaya mecbur hissediyorum kendimi ve aşırı sıkılıyor canım bu durumun adı sunk cost fallacy etkisi, Türkçe adıyla batık maliyet yanılgısı.

Kısaca açıklamam gerekirse, oynamaktan keyif almadığınız veya vakit ayırmak istemediğiniz halde, o oyuna para harcadığınız veya çok fazla zaman/emek (örneğin, yüzlerce saatlik kütüphane veya oyun içi ilerleme) yatırdığınız için oynamaya devam etme eğiliminizi ifade eder.

Son düzenleme:
Yaşamaz mıyız hocam... Knight, Metin2 başta olmak üzere CS, LoL, Fortnite, Genshin ve diğer türevleri. Oyuncular çok fazla saat harcadıkları, oyun içi envanterleri veya harcadıkları paralar yüzünden bu oyunlara kitlenmiş durumdalar 😂 Oyunlar iyi veya kötü fark etmiyor, sırf para ve zaman harcadıkları için bırakmak istemiyorlar. 5 yıldır sıkıla sıkıla Genshin Impact'ta günlük görev serisini bozmamaya çalışan tanıdığım var, oyuna 10 bin dolardan fazla para harcadı, bırakamıyor.

Yaşamaz mıyız hocam... Knight, Metin2 başta olmak üzere CS, LoL, Fortnite, genshin ve diğer türevleri. Oyuncular çok fazla saat harcadıkları, oyun içi envanterleri veya harcadıkları paralar yüzünden bu oyunlara kitlenmiş durumdalar 😂 oyunlar iyi veya kötü fark etmiyor, sırf para ve zaman harcadıkları için bırakmak istemiyorlar. 5 yıldır sıkıla sıkıla Genshin Impact'ta günlük görev serisini bozmamaya çalışan tanıdığım var, oyuna 10 bin dolardan fazla para harcadı, bırakamıyor.

10 bin dolar mı amanın ne yapmış kendine o arkadaşın bir oyuna o kadar para verilir mi yahu Allah korusun.

10 bin dolar mı amanın ne yapmış kendine o arkadaşın bir oyuna o kadar para verilir mi yahu Allah korusun.
Eline geçen toplu paranın bir kısmıyla PC alıp kalanını oyuna gömdü. Aylık abonelik, karakter çıkartmak için oyun içi satın alımlar vesaire. Bağımlılık hocam işte, harcadıkça da bırakamıyor, bırakamadıkça da oyun p2w kafası olduğundan ve para harcamaya bir kere alıştığından daha çok harcıyor.

Eline geçen toplu paranın bir kısmıyla PC alıp kalanını oyuna gömdü. Aylık abonelik, karakter çıkartmak için oyun içi satın alımlar vesaire. Bağımlılık hocam işte, harcadıkça da bırakamıyor, bırakamadıkça da oyun P2W kafası olduğundan ve para harcamaya bir kere alıştığından daha çok harcıyor.

Valla Allah yardım etsin bende oyun bağımlısıyım ama bu kadar yüksek bir parayı oyuna vereni ilk defa duyuyorum hocam :(

Valla Allah yardım etsin bende oyun bağımlısıyım ama bu kadar yüksek bir parayı oyuna vereni ilk defa duyuyorum hocam :(
Bu tarz gacha oyunlarında milyon dolarlar harcayanlar var hocam. Whale yani balina dediğimiz tipler var, bunlar genelde suudi vesaire oluyorlar. Bunları gören bazıları da özendikleri ve oyunlarda geri kaldıklarını düşündükleri için varı yoğu oyuna gömebiliyorlar. Ben de oyun içi alışveriş yapan bir kimseyim, yıllarca para yedirdiğimiz oyunlar da oldu ama bu denli büyük harcamalar yapmayı ben de pek anlayamıyorum 😂

Bu tarz gacha oyunlarında milyon dolarlar harcayanlar var hocam. Whale yani balina dediğimiz tipler var, bunlar genelde suudi vesaire oluyorlar. Bunları gören bazıları da özendikleri ve oyunlarda geri kaldıklarını düşündükleri için varı yoğu oyuna gömebiliyorlar. Ben de oyun içi alışveriş yapan bir kimseyim, yıllarca para yedirdiğimiz oyunlar da oldu ama bu denli büyük harcamalar yapmayı ben de pek anlayamıyorum 😂

Aynen o Arap şeyhlerine özenenler var ülkede maalesef bilmiyorlar hiçbir Müslüman savaşında Suudi Arabistan Müslüman ülkelere yardım etmedi mesela en basit örnek Filistine yardım etmedi ve İran'a yardım etmedi istese edebilirdi.

Aynen o Arap şeyhlerine özenenler var ülkede maalesef bilmiyorlar hiçbir Müslüman savaşında Suudi Arabistan Müslüman ülkelere yardım etmedi mesela en basit örnek Filistine yardım etmedi ve İran'a yardım etmedi istese edebilirdi.
Yani konu dışı ama ben de müslüman olsam, bir ülkeyi yönetiyor olsam yardım etmem yani. Bir ülke niye başka bir ülkenin savaşına kendini dahil etsin? Bu rasyonel bir şey değil. Filistin başka konu da İran özellikle kesinlikle uzak durulması gereken yegane ülkelerden biri.

5 yıldır sıkıla sıkıla Genshin Impact'ta günlük görev serisini bozmamaya çalışan tanıdığım var, oyuna 10 bin dolardan fazla para harcadı, bırakamıyor.

Aynı yolun yolcusuyuz. En son Epic'ten baktığımda 2K saati geçmişti gameplay sürem. Moralim bozulmasın diye bakmıyorum toplam süreye.

4 olmuş...

1790787097886.webp

Son düzenleme:
Yani konu dışı ama ben de Müslüman olsam, bir ülkeyi yönetiyor olsam yardım etmem yani. Bir ülke niye başka bir ülkenin savaşına kendini dahil etsin? Bu rasyonel bir şey değil. Filistin başka konu da İran özellikle kesinlikle uzak durulması gereken yegane ülkelerden biri.

Aynen biraz konu dışı oldu doğrudur hocam evet İran ayrı bir konu bende onları hiç sevmem ama yine de Filistin'e yardım edilmeliydi nasıl olsa Müslüman ülke bütün müslümanlar kardeştir.

Aynı yolun yolcusuyuz. En son Epic'ten baktığımda 2K saati geçmişti gameplay sürem. Moralim bozulmasın diye bakmıyorum toplam süreye.

4 olmuş...

Eki Görüntüle 282794

4 bin saat mi 🫪 benim Steam'deki 7 yıllık toplam oynama sürem o kadar değil.

@Paper.C o zaman hocam size bir solo leveling arise öneririm :D