Ülkelerin dini ya da duyguları olmaz ve çıkarlar üzerine yönetilir. Suudi Arabistan batı bloğu ülkelerine daha yakındır, tüm gelir kaynağı, tüm refah kaynağı da budur. Kaybedecekleri ve tüm varlıklarını tehlikeye atacak böyle bir savaşa taraf olmazlar. Kaldı ki ne Suudiler İranlıları kardeş olarak görür ne de İranlılar Suudileri. Aynısı bizim için de geçerli, ne kadar "din kardeşimiz" kafasıyla bir takım söylemler olsa da İran bizim ezelden beri düşmanımızdır. Güneydoğudaki terör sorununun büyük bir kısmının da sebebi İran devletidir ve İran'ın büyük bir kısmı zorla bayrak altına alınmış Türklerden oluşur.
Detaylar
Kim cevapladı?Türknet Sorunları Bitmez
Çalışkan
Ülkelerin dini ya da duyguları olmaz ve çıkarlar üzerine yönetilir. Suudi Arabistan Batı Bloku ülkelerine daha yakındır, tüm gelir kaynağı, tüm refah kaynağı da budur. Kaybedecekleri ve tüm varlıklarını tehlikeye atacak böyle bir savaşa taraf olmazlar. Kaldı ki ne suudiler iranlıları kardeş olarak görür ne de iranlılar suudileri.
Aynen öyle söylediklerinize aynen katılıyorum hocam ama kutsal kitabımız bütün Müslüman'lar kardeştir der. Keşke herkes dinimizin kitabını örnek alsa
Hucurât Suresi'nin 10. ayetidir.
Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir; ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez.
- Makaleler
- 1
@Paper.C o zaman hocam size bir solo leveling arise öneririm![]()
Hayin kostok. Başımdaki yetmemiş gibi bir de ek oyun öneriyor.
4 bin saat mi benim Steam'deki 7 yıllık toplam oynama sürem o kadar değil.
Benim Steam 10 yıllık. 1.6k CS2 var 1K saat conq Blade var. 450 saat kenshi var. 300 saat Bannerlord. 300 saat AC Black Flag. Toplam 5.8k saat Steam oynamışım. SteamDB'den baktım şimdi.
Katılmıyorum, ama zaten bu insanların kendi dinlerinin kitabını okuduğunu da düşünmüyorum
Türknet Sorunları Bitmez
Çalışkan
Katılmıyorum ama zaten bu insanların kendi dinlerinin kitabını okuduğunu da düşünmüyorumne iranlılar, ne türkler ne de suudiler.
Aynen öyle okumuyorlar ki okudalar böyle şeyler hiçbir zaman olmazdı bu yüzden hiçbir konuda yardımlaşmıyorlar.
Yok hocam kitabı okumak yetmiyor. İnsanların eğitilmesi, sebep sonuç ilişkisi kurmayı ve rasyonel düşünceyi öğrenmesi lazım. Düşünmeyi öğrendikten sonra neye inanırlarsa inansınlar birlik beraberlik içerisinde yaşarlar.Aynen öyle okumuyorlar ki okudalar böyle şeyler hiçbir zaman olmazdı bu yüzden hiçbir konuda yardımlaşmıyorlar.
Bu yüzden, birincisi fazla para vermemeyi, ikincisi de verecekseniz oyun içi tüketime değil oyun satın almaya verin derim. Çünkü illaki o oyunu bırakacaksın günün sonunda, o zaman hikayeli oyunlar oyna. Hikayeyi tüket, saatini ver ve konu kapansın. Ama diğer oyunlar öyle olmuyor, harcadıkça harcıyorsun, sonra bin pişman oluyorsun. Öyle acayip pişman olduğum bir şey olmadı şahsen böyle şeylere dikkat ediyorum ama bazen harcadığım saatlere bakınca, Fortnite'ye bin saat harcamışım mesela. Yani bu, 40 gün hiçbir şey yapmadan oyun oynadığım süreye eşit. Çok acayip bence. Ömrümden 40 günü basit bir oyuna harcamışım. Biraz rahatsız edici psikolojik olarak. Tabi bu 9 sene içerisinde. Bu da günde 18 dakika falan yapıyor ama totalde yine de rahatsız edici.
Türknet Sorunları Bitmez
Çalışkan
Aynen öyle bende hikayeli oyun alma taraftarıyım İşte bendeki durum biraz daha farklı hocam hikayeli oyun dead ısland definitive Edition mesela bu oyun hikayeli ama aşırı sıkılıyorum hiç sevmedim devam da edemiyorum para israf oldu düşüncesi kafamda durmadan dolaşıyor huzursuz ediyor beniBu yüzden, birincisi fazla para vermemeyi, ikincisi de verecekseniz oyun içi tüketime değil oyun satın almaya verin derim. Çünkü illaki o oyunu bırakacaksın günün sonunda, o zaman hikayeli oyunlar oyna. Hikayeyi tüket, saatini ver ve konu kapansın. Ama diğer oyunlar öyle olmuyor, harcadıkça harcıyorsun, sonra bin pişman oluyorsun. Öyle acayip pişman olduğum bir şey olmadı şahsen böyle şeylere dikkat ediyorum ama bazen harcadığım saatlere bakınca, Fortnite'ye bin saat harcamışım mesela. Yani bu, 40 gün hiçbir şey yapmadan oyun oynadığım süreye eşit. Çok acayip bence. Ömrümden 40 günü basit bir oyuna harcamışım. Biraz rahatsız edici psikolojik olarak.
Ben de öyle düşünüyordum ama bunun yemek sipariş etmekle ya da lunaparka gitmek arasında hiçbir fark yok. İkisinde de para ve zaman veriyorsun karşılığında eğlence satın alıyorsun. Ama bunu tabi standart fiyatlar için söylüyorum, kalkıp bir oyuna 3-4 bin veriliyorsa gerçekten israf diyebilirim.İşte bendeki durum biraz daha farklı hocam hikayeli oyun dead ısland definitive Edition mesela bu oyun hikayeli ama aşırı sıkılıyorum hiç sevmedim devam da edemiyorum para israf oldu düşüncesi kafamda durmadan dolaşıyor huzursuz ediyor beni![]()
Türknet Sorunları Bitmez
Çalışkan
Ben de öyle düşünüyordum ama bunun yemek sipariş etmekle ya da lunaparka gitmek arasında hiçbir fark yok. İkisinde de para ve zaman veriyorsun karşılığında eğlence satın alıyorsun. Ama bunu tabii standart fiyatlar için söylüyorum, kalkıp bir oyuna 3-4 bin veriliyorsa gerçekten israf diyebilirim.
Aynen öyle kral ben 1.49 dolar vermişim yani 70 TL falan Dead Island Definitive Edition'a çok da üzülmesem de olur gibime geliyor da o da bir para sonuçta diye hep kendimle savaşıyorum.