Oyunların film gibi olmasını nasıl buluyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 19750
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 152
  • Etiketler Etiketler
    film nasıl

19750

Uzman
Makaleler
1
Gün geçmiyor ki her gün saçma sapan şeylerle sizleri yoranlar oluyor. Ben de böyle saçma bir konuyla sizi yormak istedim, kusura bakmayın .

Arkadaşlar şimdi geçenlerde birkaç oyun bitirdim ama ön planda olan şeyler aslında videolarıydı. Arada oyun çıkıyordu işte, onu oynuyorduk .
Sizce bu durum, oyunu oyun olmaktan çıkarır mı? Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Tamam eğlendikten sonra ne olduğunun önemi yok ama sanki birazcık film izliyoruz gibi geliyor artık.

Hikayesini ön planda tutan ve iyi anlatmaya çalışan oyunlarda sinematikler beni genellikle rahatsız etmiyor. Yeter ki karakter kontrolünü bana bıraktığı anlarda sunduğu oyun deneyimi tatmin edici olsun. Hikaye sunumu sinematiklere rağmen yeterince iyi değilse ya da oynanabilir kısımlar eğlence vaad etmiyorsa sıkılıp bırakıyorum.

Çok iyi oyunları genelde "film gibi" diye tanımlarım ama aslında çok fazla sinematikler olması oyunu iyi yapmaz. Genel konsept, akış tarzı, hikayesi, olay örgüsü iyiyse bir oyunun benim için sınavı geçmiştir. Quake ve Doom gibi iyi bilimkurgu oyunları yapmak kolay değil. Quarry ve Frank Stone gibi çöp hikayelere sahip oyunlar yapmak kolaydır. 4 oyunda da sinematikler var bu arada.

Bir de oyunun kategorizelendirilmesi benim için çok önemlidir. Bence Return to Mysterious Island ve Tomb Raider oyunları macera kategorisindedirler. Life is Strange ise macera oyunu değildir, psikoloji oyunudur ama baksan "macera" diye geçer. Saçmalıktan başka bir şey değil.

Film gibi olması pek hoşuma gitmiyor, tamam sinematik, ara sahne falan olsun da çok da abartılmasın, çok sıkıcı oluyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…