Asıl bu güzel konu için ben teşekkür ederim. Sizin yaptığınız bence bilinçlendirmektir.
Düzeltmeye çalışmanız biraz geçte olsa çok ilham verici bir şey. Açıkçası ben 10 11 yaşıma kadar oyun alışkanlığı edinmeden büyüdüm ve bunu gururla söylüyorum zira nasıl hikmetse fakir olmamıza rağmen Casper'ın seti bizim evde daha ben bebekken vardı şaka gibi. Yani koca mahallede ilk bilgisayar bizde vardı belki de o dönemlerde bilgisayarlar yaygın değildi pek. Yanında da 7 gb kotalı internetimiz vardı günde 30 dakika sınırla flash oyunları oynamama izin verilirdi. Kota 20 25 günde 1 ay olmadan biterdi bende 1 hafta oynamazdım veya internetsiz oynardım. Ama iyi ki böyle olmuş diyorum çünkü ilkokul yıllarım güzel geçti bu sayede Oyun bağımlısı olmadım en azından.
Şimdiki nesil 3 4 yaşında telefonsuz adım atmıyor resmen (genel konuşmak istemiyorum ama çoğu) ve bir kısmı bunu statü haline getirmiş durumda. Ben 12 yaşımda okul değiştirmek zorunda kaldım, ilkokulum evimin yakınındaydı, çok sevmiştim. Derslerim çok iyi gitti sosyal çevrem çok iyiydi sonra okuduğum okulda ortaokul kapandı nedenini bilmiyorum. Uzakta bulunan bir ortaokula kaydım yapıldı, bende okumak istemedim bir daha tam ortaokula geçeceğim yıl oldu bu. Sonra babamlar beni zorla götürdüler taşıyarak. Ancak sorun bitmedi tabii, yeni çevre daha yeni dersler yeni hocalar daha zor dersler vs. derken arkadaşlarım azaldı iletişimim kötüleşti sadece arkadaşlarıma suç bulmuyorum kendimi kötü hissettiğim an bilgisayara sarıldım. Bu arada ders başarım etkilenmedi ya da ben fark etmedim ama lgs pek iyi geçmedi tabii. LGS iyi geçmeyince bazı şeyleri yapamadığımı anlıyorum.
O zamanlarda sınırsız internet yeni pc vs. alındı bana Asus. Haliyle bilgisayarın beni korkutucu birey yaptığının ve beni kendine bağımlı ettiğinin farkına varmadım. İyice kötüye girdi işler kısaca. Şu an bende bırakmaya çalışıyorum aynı sizin yaptığınız gibi. İstemeden okuduğum ortaokulu da bizim okula geri taşıdılar ben mezun olduktan sonra sebebi de depreme dayanıklı değilmiş. Devlet o kadar kötü yönetiyor ki süreci arada ben kaynadım. Madem ortaokul bizim okula geri gelecekti neden ben oraya gittim ? Kar kış demeden. Hayır bir de şaka gibi ama okulu okurken ortaokulda okul 4 katlıydı depreme yakalandım 2 kere. Hepsinde de 4. kattaydım travma sebebi. Eski okulumda ne güzel 2 kat vardı kalın kalın duvarları vardı. Ortaokulda binada çatlaklar gördüm ama kimse bir ses çıkarmadı ben o yaşımla bu binada sorun olduğunu anlamışım ama devlet ne zaman büyük deprem oldu Maraş depreminden sonra o zaman dank etti.
Katılıyorum. Kitap okumak vs. bile olabilir en basit.