Ben de Başkent Üniversitesi'nde tam burslu okudum. Bizde bırak büte kalmayı dersten komple kalsan bile burs kesilme durumu gibi bir şey olmuyordu. Ben hiç kalmadım ama kalan birkaç arkadaşım vardı. Kaldığın dersi tekrar almak için sadece dersin parasını ödersin. Üniversite her sene dersin kredisi başına bir ders ücreti belirler, kaldığın ders kaç krediyse oradan hesaplanır ve o dersi tekrar alabilmen için o ücreti ödemen istenir. Bunun dışında bursunun tamamen kesilmesi için idari bir ceza alman gerekir. Bazı özel üniversitelerde sınıf geçemeyince de burs kesilmesi durumu olabiliyor ama sınıf geçememek oldukça anormal bir durum. Bizde örneğin aynı yıl içinde hem bahar hem de güz döneminde not ortalaman 2'nin altında ise sınıf geçemiyordun. Çok düşük bir ortalama ve normal bir öğrenci kolayına iki dönem üst üste bu ortalamaların altında kalmaz. Bunun dışında okulu derslerden kalmadan farklı sebeplerden dolayı uzatacak olursan uzattığın senelerde alacağın derslerin kredisi başına para ödemeni isterler. Dönem veya yıl için komple para almazlar.