27294

Uzman
Selam.

Cihazımda 512 GB bir M.2 SSD mevcut, hiçbir şekilde kullanmıyorum. Bir de halihazırda kullandığım bir 512 GB M.2'im daha var. Boş olan diskime bir Linux dağıtımı kurmak istiyorum.

İstediğim dağıtım şöyle olmalı;
  • Arayüz açısından kolay olmalı, ilk Linux tecrübem olacak.
  • Tasarım olarak MacOS'e benzemesini istiyorum.
  • Özelleştirilebilir olursa sevinirim.
Önerileriniz neler? Dualboot olarak kurulum yapacağım. Ayrıca çift işletim sistemi olması durumunda diğer işletim sistemim yani Windows 11'de bir hata almam değil mi? Belgelerim orada da.

Sistem özelliklerim;

AMD Ryzen 7 4800H.
2x16 32 GB RAM.
RTX 3050 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arch ve GTX 3050 Tİ diye bir şey mi var?
Konuyu dikkatli okudun mu dostum? Aşağıya belirtmişim. Önerin için teşekkürler.

Yanlışlıkla GTX yazmışım... Sabahlama sersemliği ile. RTX olacaktı orası. :LOL:

Konuyu geç saatte açtığım için onaylanması biraz uzun sürdü, ben de o esnada Zorin OS kurdum ve aşırı memnun kaldım. Ama yine de önerilerinize açığım.

Son düzenleme:
Konuyu dikkatli okudun mu dostum? Aşağıya belirtmişim. Önerin için teşekkürler.
Kusura bakmayın arkada oyun oynuyordum okumamışım.

Konuyu geç saatte açtığım için onaylanması biraz uzun sürdü, ben de o esnada Zorin OS kurdum ve aşırı memnun kaldım. Ama yine de önerilerinize açığım.
Bazı arkadaşların Arch'ta daha çok özelleştirdiğini duydum. Hyprland veya diğer şeyler ile. Ona da bakabilirsiniz.

Arch Linux bu konuda iyidir. Zorin OS de GNOME /XFCE tabanlı. Sizin işinizi görüyorsa sizden mutlusu yok.

DeepinOS kullanabilirsiniz. macOS'e benziyor tasarım konusunda ve oldukça özelleştirilebilir. Ayrıca yeni başlayana zorluk çıkartmaz. Debian tabanlı olduğundan stabil bir işletim sistemi.

DeepinOS kullanabilirsiniz. macOS'e benziyor tasarım konusunda ve oldukça özelleştirilebilir. Ayrıca yeni başlayana zorluk çıkartmaz. Debian tabanlı olduğundan stabil bir işletim sistemi.
Debian tabanlıysa taş gibi stabil olur muhtemelen ama saf Debian kadar da değildir tabii. DeepinOS'e ben de göz atarım bir ara güzel dağıtımlardan biri zaten macOS kuramayanlara macOS görünümü vermek için.

Debian tabanlıysa taş gibi stabil olur muhtemelen ama saf Debian kadar da değildir tabii. DeepinOS'e ben de göz atarım bir ara güzel dağıtımlardan biri zaten macOS kuramayanlara macOS görünümü vermek için.
macOS görünümü vermek yerine Hackintosh kurmak daha mantıklı bence.

macOS görünümü vermek yerine Hackintosh kurmak daha mantıklı bence.
Bilgisayarını sakat kullanırsın driver problemlerinden dolayı. Ayrıca Hackintosh'un devri kapanıyor. İntel Mac tarih oluyor.

Farklı bir tarzı var. Diğer linuxlar birbirine benzerken bu oldukça tasarıma önem veren bir dağıtım. Ama Fedora Spin Cinnamon favorim hala.