DDU ile kaldırıp tekrar kurun, sonra testi tekrarlayın, Afterburner tarzı uygulamalar varsa şimdilik onların da kaldırın.

DDU ile kaldırıp tekrar kurun, sonra testi tekrarlayın, Afterburner tarzı uygulamalar varsa şimdilik onların da kaldırın.
Tamamdır. Olmazsa Thermaltake ile de deneyeceğim.

Çözüldü. Sorun PSU kaynaklıymış. Thermaltake 650W PSU'ya geçince düzeldi.

Whea 40 hatası PSU'danmış. Ancak diğer whea 19 hataları RAM'lerin yanlış slotlara takılı olmasından kaynaklıymış. Anakartta first yazan soketlere takınca sorun düzeldi. BIOS güncellemesi yaptığımı belirtmekte de fayda var. Sistem çok stabil çalışıyor şu an.

Son düzenleme:
Tamamdır. Olmazsa Thermaltake ile de deneyeceğim.

Çözüldü. Sorun PSU kaynaklıymış. Thermaltake 650W PSU'ya geçince düzeldi.

Whea 40 hatası PSU'danmış. Ancak diğer whea 19 hataları RAM'lerin yanlış slotlara takılı olmasından kaynaklıymış. Anakartta first yazan soketlere takınca sorun düzeldi. BIOS güncellemesi yaptığımı belirtmekte de fayda var. Sistem çok stabil çalışıyor şu an.

O sorunun PSU olmadığını biliyorum, çözüldü deyince tekrar yazma gereği duymadım.

O sorunun PSU olmadığını biliyorum, çözüldü deyince tekrar yazma gereği duymadım.

Çözüldü yazdıktan sonra fark etmiştim hala event 19 geldiğini. Whea 40 vardı cidden sistem kapanıyordu. Ama whea Event 19 ramlerdenmiş cidden. Şimdi bu PSU ile RAM'ler de doğru slotta iken 3600 MHz sorunsuz çalışıyor. Bir sorun çıkmadı stabilite testlerinde. Ramler yanlış slottayken expo ile max 3200 oluyordu mesela şu an sorunsuz 3600 görüyor.