Bu ekran kartına sahibim ve 850W PSU ile kullanıyorum. Kart "slim" model, yani ince bir yapısı var; bunun soğutmaya etkisi tam olarak nedir çok bilemiyorum.
Oyunlarda 300W güç tüketimi ve 2000 RPM fan hızında 73-78 derece sıcaklıklar görüyorum. Genelde 1440p çözünürlükte, Ultra ayarlarda ve DLSS açmadan oynuyorum. Kartın slim model olduğunu göz önüne alırsak, nasıl bir ayar (Undervolt/Overclock) yapmalıyım, yardımcı olabilecek var mı?
Not 1: 30 dakikalık FurMark testinde %66 fan kullanımı, 300W güç tüketimi ve 1440p çözünürlükte 78 dereceyi gördüm.Not 2: Oda sıcaklığı bayağı fazla, muhtemelen 30 derece civarındadır. Bu sıcaklık sonuçları normal mi?
Slim model için normal UV olarak bu seriler çok avantajlı. 0.850 mV, 2.6 GHz +1500 memory deneyebilirsin. Başlangıçta güç tüketimi ve ısı fark edecektir.
Slim model için normal UV olarak bu seriler çok avantajlı. 0.850 mV, 2.6 GHz +1500 memory deneyebilirsin. Başlangıçta güç tüketimi ve ısı fark edecektir.
MSI Afterburner'ı kur Önce programı açıyorsun. Ana ekranda Core Clock, Memory Clock, Power Limit ve Fan ayarlarını göreceksin. Undervolt için Ctrl+F ile Voltage/Frequency Curve Editor'ı açıyoruz. Buradan örneğin 850 mV noktasını bulup 2600 MHz'e ayarlıyoruz, ardından eğrinin sağ tarafını aynı seviyeye getirip Apply'a basıyoruz.
MSI Afterburner'ı kur Önce programı açıyorsun. Ana ekranda Core Clock, Memory Clock, Power Limit ve Fan ayarlarını göreceksin. Undervolt için Ctrl+F ile Voltage/Frequency Curve Editor'ı açıyoruz. Buradan örneğin 850 mV noktasını bulup 2600 MHz'e ayarlıyoruz, ardından eğrinin sağ tarafını aynı seviyeye getirip Apply'a basıyoruz.
Detaylı istersen daha farklı yazılımlar var, performans farkı olur ama benim sana verdiğim ayar güç tüketimi ve ısıyı azaltmaya odaklı, ama yine de performanstan bir şey kaybetmiyorsun.