Detaylar
Kim cevapladı?Elma ısıran
Üstün
Zararlı olmasaydı her şeyin içinde olmazdı.
DarthGorsoy
Bilgin
Yağların geneli zaten yararlı degil zararlıdır. Palm yağının bu kadar sık kullanılma sebebi de ucuz ve birçok urune hitap edebiliyor olmasıdır. Şahsi düşüncem, zaten hiçbirimiz bu yağların ortaya çıkarılma sürecini görmüyoruz. İçine kim bilir ne kimyasallar da katiyorlardir.
Ayrıca doymuş yağ oranı da yüksek bir yag olduğu için "kötü kolesterolü tetikler". Yukarida dedigim gibi, yağların geneli zararli besinlerdir. Ornegin tereyağı da hic masum degil. Palm yagi cok yuksek kalorili bir yağ ayni zamanda tereyağı da yuksek kalorili. Her ne kadar tatlari cok guzel olsa da kolesterolü ve damar tıkanma riskini ucuruyorlar.
Kullanılabilir en masum yağ zeytin yağıdır. Yalniz yaglar genel olarak sıkıntılı çünkü zeytin yağı bile kalori bakımından düşük içeriğe sahip degil. Kullanılacaksa zeytin yağı kullanilmali yoksa bence yağa el bile surulmemeli.
Kendi annemin yapip gönderdiği tereyağını 1 ay kullandım kolesterol tavan yaptı, hayatımda böyle bir şey yaşamamıştım. Böyle kati yağların uzun sure kullanılması hiç sağlıklı değil. En kaliteli tereyaglardan birisi bile olsa sağlığınızı etkiliyor.
Ayrıca doymuş yağ oranı da yüksek bir yag olduğu için "kötü kolesterolü tetikler". Yukarida dedigim gibi, yağların geneli zararli besinlerdir. Ornegin tereyağı da hic masum degil. Palm yagi cok yuksek kalorili bir yağ ayni zamanda tereyağı da yuksek kalorili. Her ne kadar tatlari cok guzel olsa da kolesterolü ve damar tıkanma riskini ucuruyorlar.
Kullanılabilir en masum yağ zeytin yağıdır. Yalniz yaglar genel olarak sıkıntılı çünkü zeytin yağı bile kalori bakımından düşük içeriğe sahip degil. Kullanılacaksa zeytin yağı kullanilmali yoksa bence yağa el bile surulmemeli.
Kendi annemin yapip gönderdiği tereyağını 1 ay kullandım kolesterol tavan yaptı, hayatımda böyle bir şey yaşamamıştım. Böyle kati yağların uzun sure kullanılması hiç sağlıklı değil. En kaliteli tereyaglardan birisi bile olsa sağlığınızı etkiliyor.
Merhaba,
Günümüzde, marketlerde satılan neredeyse her tüketilebilir ürünün (yiyecek/içecek) içeriğinde bu yağdan var. Gerçekten sağlığa zararlı bir yağ mı bu?
Gıda sanayide kullanılan neredeyse her şey zararlıdır, çünkü rafta 1 yıl ömür, seri üretim ve kar kazanmak amaç.
Zararlı tabii. Zeytinyağı ve tereyağı GOAT.
rebaHmınanoD
Uzman
Dua edelim bize palm yağı yerine gutter oil yedirmiyorlardır umarım, gutter oil dedikleri bir diğer tabirle kanalizasyon yağı insan vücudunun sindiremediği yağların kanalizasyondan toplanmasıyla elde edilen yağdır içinde eser miktarda palm yağı bulunur. Ekseriyetle uzak doğuda satılan sokak yemeklerinin %90'ı bu yağ kullanılarak yapılır.
Öfff, bunu bilmiyordum yahu. Bir araştırayım da daha da midem bulansın.Dua edelim bize palm yağı yerine gutter oil yedirmiyorlardır umarım, gutter oil dedikleri bir diğer tabirle kanalizasyon yağı insan vücudunun sindiremediği yağların kanalizasyondan toplanmasıyla elde edilen yağdır içinde eser miktarda palm yağı bulunur. Ekseriyetle uzak doğuda satılan sokak yemeklerinin %90'ı bu yağ kullanılarak yapılır.
Yeni konular
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-
-
-