Arada sırada bu panelci muhabbetlerini duyuyorum, panelcilerin tam olarak olayı nedir?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bazı veri çekme yolları ile devletin veri kaynaklarından kişilerin verileri çekiliyor. Bu veriler bir arayüzde birilerine sunuluyor. O arayüzün ismi panel olarak geçiyor. Verilerde aklınıza gelebilecek aşağı yukarı her şey var. Üstte sayılanlar hariç plaka sorgusu, adres sorgusu, hastane kayıtları, GSM bilgileri gibi bilgiler de yer alabiliyor.
Panelciler bu arayüzü oluşturan ve genelde ticarete dökerek millete satan kişiler. Kullanıcılara da panelci denmeye başlandı son zamanlarda. Bunu eline geçirince kendini süper güç zanneden bir kitle işte.
Bu arada şöyle de bir bilgi geçeyim, bazıları kendi bile yapmıyor o arayüzü. Bazı leak (sızıntı) forumlarından doğrudan araklıyorlar. Zaten gerek 2015'teki gerekse bir iki sene önceki sızıntılar, panel işinin başlangıcı olarak yabancı bir forumdan yapılan sızdırmayla başladı. Sandığımızın aksine yabancılarda da bilgilerimize ilgi gösterenler var. Bu yüzden +1 kodlu telefonlardan dolandırıcı içerikli mesajlar alıyoruz ya
Aynı sitelerde başka ülkelerden bilgiler (örn. Meksika Savunma Bakanlığı çalışanlarının bilgileri) veya başka siteler (Yemeksepeti vs.) de sızıntı olarak yer alabiliyor.
Panelciler bu arayüzü oluşturan ve genelde ticarete dökerek millete satan kişiler. Kullanıcılara da panelci denmeye başlandı son zamanlarda. Bunu eline geçirince kendini süper güç zanneden bir kitle işte.
Bu arada şöyle de bir bilgi geçeyim, bazıları kendi bile yapmıyor o arayüzü. Bazı leak (sızıntı) forumlarından doğrudan araklıyorlar. Zaten gerek 2015'teki gerekse bir iki sene önceki sızıntılar, panel işinin başlangıcı olarak yabancı bir forumdan yapılan sızdırmayla başladı. Sandığımızın aksine yabancılarda da bilgilerimize ilgi gösterenler var. Bu yüzden +1 kodlu telefonlardan dolandırıcı içerikli mesajlar alıyoruz ya
Sadece T.C. olduğuna emin misiniz? e-Devlet gerekmiyor mu onun için?T.C.'den yedi sülaleni ve okuduğun okulu, trafik cezalarını her şeyini sorgulayabiliyorlar. Hatta karantina dönemi insanları temaslı gösterterek 7-14 gün karantina yedirtiyorlardı.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 4
Ve evet, bu arkadaşlar kendini kelimenin tabiriyle “heçkır” sanan ve başkalarını farklı sosyal mecralardan korkutan bir güruhtan oluşuyor. Para uğruna her türlü işi çeviren veletlerden başka bir şey değil yani.
Benim gibi adı “Paşa” olan biri için panelciler halay çekiyorAd ve soyadınız nadirse, yani TR'de tek veya 10-20 taneyseniz bulma olasılığı yükseliyor tabi. Lakin ad ve soyadınız fazlaca kullanılanlardansa (Mehmet, Ahmet gibi isimler veya Öztürk, Yıldız gibi soyadlar) yalnızca ad ve soyaddan bulmaları çok hızlı şekilde mümkün değil. Biraz sosyal mühendislik de giriyor işin içine.
- Makaleler
- 10
@Elma ısıran, gerçekten kötü durum, haklısınız. Önceden olsa endişelenin derdim ancak endişelenmeyi gerektirecek durum yok. Hiçbir şey yapamazlar. Artık çoğu şey onay istiyor. Yanlışım yoksa önceden kişiyi öldü vs. olarak gösterebiliyorlardı, onun için de hastane yetkililerinin erişebildiği 2FA tarzında bir şey getirildi. Onu da yapamazlar artık. Maksimum yapacakları evinize kapıda ödemeli yemek ya da sahte polis ihbarı yapmak olur.
@1589, Online olarak banka hesabı açılamıyor diye biliyorum. Banka hesabı açabilmek için yüz yüze banka şubesinde açmak gerekir. Bir de imzanız da isteniyor.
Online banka hesabı olayı sızıntılar olduktan sonra kaldırıldı. Eskiden sadece T.C. No ile Papara, Akbank, ininal gibi yerlerde hesabımı onaylattığımı hatırlıyorum. Devlette farkında sızıntıların ama bir açıklama yapılmıyor. Bakalım üç maymunu ne zamana kadar devam ettirecekler.
Sadece T.C. olduğuna emin misiniz? e-Devlet gerekmiyor mu onun için?
Hayır 2022 verileri üzerinden gözüküyor. Güncel olanlar tabii ki gözükmüyor.
Doğru hocam artık Papara’da kimliğimizi NFC ile okutmamız gerekiyordu galiba. Aynı zamanda yüz doğrulaması. Ben üye olurken yalnızca TC kimlik no, seri no ve ad soyad istemişti.Online banka hesabı olayı sızıntılar olduktan sonra kaldırıldı. Eskiden sadece T.C. No ile Papara, Akbank, ininal gibi yerlerde hesabımı onaylattığımı hatırlıyorum. Devlette farkında sızıntıların ama bir açıklama yapılmıyor. Bakalım üç maymunu ne zamana kadar devam ettirecekler.
Physic
Üstün
Bu arada bu verileri çekenler de üst düzey hacker değil. Birçok devlet sitesinde SQL Injection açığına rastlamak mümkün.
@NightWist, uzun süre devam ettirilemez. İllaki bir yerde patlak verecektir. Temiz bir tane hatta sahibim. O hattı hiçbir yere girmedim. Girmemiş olmama rağmen her gün dolandırıcılardan SMS alıyorum. Hat sıfır, ikinci el değil. Ciddi bir sızıntı var.
@1589, hayır. e-Devlet gerekmiyor. Bu sızdırılanlar e-Devlet verileri zaten. Özetle, sizin e-Devlet ile erişebileceğiniz bilgilerin neredeyse hepsine erişebiliyorlar.
@1589, hayır. e-Devlet gerekmiyor. Bu sızdırılanlar e-Devlet verileri zaten. Özetle, sizin e-Devlet ile erişebileceğiniz bilgilerin neredeyse hepsine erişebiliyorlar.
Physic
Üstün
@NightWist, uzun süre devam ettirilemez. İllaki bir yerde patlak verecektir. Temiz bir tane hatta sahibim. O hattı hiçbir yere girmedim. Girmemiş olmama rağmen her gün dolandırıcılardan SMS alıyorum. Hat sıfır, ikinci el değil. Ciddi bir sızıntı var.
Hocam apilerden çekiyorlar. Direkt açıklı bölgeye sorgu atıyor. Bu yüzden anında sistemde gözüküyor. Hala tespit edilemedi sanırım.
Bu arada bu verileri çekenler de üst düzey hacker değil. Birçok devlet sitesinde SQL Injection açığına rastlamak mümkün.
Böyle açıkların olmasına pek şaşırmıyorum, çünkü bazı devlet siteleri 15 yıldır güncellenmemiş gibi duruyor.
- Makaleler
- 10
Doğru hocam artık Papara'da kimliğimizi NFC ile okutmamız gerekiyordu galiba. Aynı zamanda yüz doğrulaması. Ben üye olurken yalnızca T.C. kimlik no, seri no ve ad soyad istemişti.
Bende seri no bile yoktu. T.C. girdiğin zaman direk onaylanıyordu sözleşmen. Aynı şekilde bir ara numara alabilmek için T.C. no yeterliydi. Hatta ben numaramı öyle aldım. Numaramı verdim evime getirdiler SIM kartımı. Ne onay ne imza. Şimdi ise e-Devlet üzerinden yasal olarak onaylamanızı istiyorlar. Hem de onayı verirken internet bankacılığı ya da e imza gibi yüksek güvenlikli giriş yapmanız gerekiyor.
Yorumsuzum artık. Bu ülkenin yönetimine gerçekten hiç güvenim kalmadı.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-