Arada sırada bu panelci muhabbetlerini duyuyorum, panelcilerin tam olarak olayı nedir?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bazı veri çekme yolları ile devletin veri kaynaklarından kişilerin verileri çekiliyor. Bu veriler bir arayüzde birilerine sunuluyor. O arayüzün ismi panel olarak geçiyor. Verilerde aklınıza gelebilecek aşağı yukarı her şey var. Üstte sayılanlar hariç plaka sorgusu, adres sorgusu, hastane kayıtları, GSM bilgileri gibi bilgiler de yer alabiliyor.
Panelciler bu arayüzü oluşturan ve genelde ticarete dökerek millete satan kişiler. Kullanıcılara da panelci denmeye başlandı son zamanlarda. Bunu eline geçirince kendini süper güç zanneden bir kitle işte.
Bu arada şöyle de bir bilgi geçeyim, bazıları kendi bile yapmıyor o arayüzü. Bazı leak (sızıntı) forumlarından doğrudan araklıyorlar. Zaten gerek 2015'teki gerekse bir iki sene önceki sızıntılar, panel işinin başlangıcı olarak yabancı bir forumdan yapılan sızdırmayla başladı. Sandığımızın aksine yabancılarda da bilgilerimize ilgi gösterenler var. Bu yüzden +1 kodlu telefonlardan dolandırıcı içerikli mesajlar alıyoruz ya
Aynı sitelerde başka ülkelerden bilgiler (örn. Meksika Savunma Bakanlığı çalışanlarının bilgileri) veya başka siteler (Yemeksepeti vs.) de sızıntı olarak yer alabiliyor.
Panelciler bu arayüzü oluşturan ve genelde ticarete dökerek millete satan kişiler. Kullanıcılara da panelci denmeye başlandı son zamanlarda. Bunu eline geçirince kendini süper güç zanneden bir kitle işte.
Bu arada şöyle de bir bilgi geçeyim, bazıları kendi bile yapmıyor o arayüzü. Bazı leak (sızıntı) forumlarından doğrudan araklıyorlar. Zaten gerek 2015'teki gerekse bir iki sene önceki sızıntılar, panel işinin başlangıcı olarak yabancı bir forumdan yapılan sızdırmayla başladı. Sandığımızın aksine yabancılarda da bilgilerimize ilgi gösterenler var. Bu yüzden +1 kodlu telefonlardan dolandırıcı içerikli mesajlar alıyoruz ya
@Physic, nasıl elde ettiklerini bilemiyorum da sinir bozucu olduğunu söyleyebilirim. Neredeyse tüm bilgilerimiz sızdırıldı ve dolandırıcıların ellerinde bilgilerimiz var. Artık bilgilerimiz üzerinden bizi dolandırmaya çalışıp neredeyse gerçeğe yakın SMS atıyorlar. Mesajın gerçek mi yoksa sahte olduğunu tespit edebilmek için titizlikle bakmak gerekiyor. Çok dikkatli olmakta fayda var. Her ne kadar çoğu işlem için artık onay gerekse de gene de dikkat edin.
Max Verstappen
Yetkin
35 yaşındaki birisi size kendini 20 yaşında tanıtmıyorsa kullanmanıza gerek olmayan bir oluşum (yaşandı).
Silverback Gorilla
Üstün
Hocam sizin datalarınızı çıkartıyorlar büyük ihtimalMillet peki bunlar panelden milleti nasıl bulabiliyorlar? Sadece ad ve soyad ile bulabiliyorlar mı?
Evet, sadece ad soyad. Yani sınıfındaki birisi bile yapabilir.
berat
Başarılı
İlk defa gördüğüm 2012 yılından beri beni şaşırtan olaydır kendileri. Bir ülkenin vatandaşlarının bilgilerinin bu kadar kolay peşkeş olması beni üzüyor. Bir sürü data gördüm fakat hepsi 3. taraf datalardı. Fakat şu anda gerek tapu kadastro dataları, gerek e-okul vesika, ehliyet vesika dataları devletin kendinden çekilen datalar. Şaka gibi. 
xalvorath
Yetkin
Teknik bilgi dışında, 18 yaş altı, aşağılık psikolojisine sahip çoluk çocuk diyebileceğimiz ailesinden ilgi görmeyen tipler kullanıyor, ben gördüğümde acıyorum ve üzülüyorum kendine böyle ucube şekilde yer bulmaya çalışıyor.
- Makaleler
- 10
Birkaç hacker (büyük ihtimal paket oldular) gidiyorlar bir doktorun sistemini hackleyip MERNİS datalarını alıyorlar sonra da Discord'daki insanlar kodu değiştirip sorgu paneli oluşturuyorlar.
Doktordan bağımsız direk devletin bilgileri sızdırılıyor. Doktorun öyle bir yetkisi yok uydurmayın. Bilgilerinize bakmak için e nabızdan onay filan istiyor.
ReZs
Uzman
Doktordan bağımsız direk devletin bilgileri sızdırılıyor. Doktorun öyle bir yetkisi yok uydurmayın. Bilgilerinize bakmak için e nabızdan onay filan istiyor.
En son MERNİS datalarının patladığı ile ilgili videoda öğle bir şey görmüştüm eskidendi yanlış yazdıysam özür dilerim.
- Makaleler
- 10
En son MERNİS datalarının patladığı ile ilgili videoda öğle bir şey görmüştüm eskidendi yanlış yazdıysam özür dilerim.
Herkes bir şeyler söylüyor. Bu kadar büyük bir sızıntı bir doktor hesabından çıkmaz.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-