Paneli yanan Vestel 55O9800TT televizyon için ücret iadesi mi alınmalı, değişim mi yapılmalı?

ultrasoner

Uzman
Yer
Samsun
Ürün: Vestel 55O9800TT 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart OLED TV

Benim sorunum bu üründe panel yanması sorunu oluştu. Vestel bana ulaştı ve isterseniz değişim, isterseniz ücret iadesi yapabiliriz dediler. Ben bu ürünü 2024 Ocak ayında 25.999 TL ücretle aldım ama garanti süresi 2027 yılında sona eriyor. Değişim istersem garanti süresi uzamıyor ama aynı sorunun oluşma ihtimali de var. Ücret iadesi istesem aynı özelliklerde OLED panel, Android işletim sistemli cihazı bana sundukları iade ücreti olan 40 bin TL ile alamıyorum, önümde üç seçenek var:

1. Seçenek: Ücret iadesi
2. Seçenek: Ürünün değişimi
3. Seçenek: Tüketici hakem heyetine başvurmak

Sizce ne yapmalıyım yardımınıza ihtiyacım var

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüketici hakem heyetine başvurman için adamların para iadeni ya da değişimi reddetmesi gerekir, adamlar sana seçenekler sunmuş. Aldığın fiyatın neredeyse iki katı fiyatını sana vermelerini düşünerek başvurursan boş zaman kaybı olur. İade alırsan o fiyata bulacağını sanmıyorum. Değişim yapma seçeneğine gelirsek, panel değişimi mi ürün değişimi mi? Ürün değişimi ise çok iyi.

İade iste. Vestel ürün kullanılmaz

THH sizin durumuzda bir seçenek değil.
Şu an üstüne ekleyecek bütçeniz yoksa en mantıklısı değişim, bir süre daha OLED'in tadını çıkarın.

Güncel durum: Beni tekrar aradılar ve ürünün başka depoya sevkiyatından dolayı karar vermemi istediler yani şuan ürün değişimi istemezsen yarın bu ürüne ulaşamacağımı söylediler bende ücret iadesi talep edecegimi belirttigimde bana 2024 ocak ayında ürünü aldığım ücret üzerinden yani 25.999 tlyi iade edebileceklerini, sabah aradıklarında 40bin tl olan ücret hesaplamasında bir yanlışlık olduğunu söylediler ben bunları bilinçli bir şekilde beni sıkıştırmak için yaptıklarını zaten biliyorum ürünün değişimini kabul etmek durumunda kaldım yani sen haklı bile olsan haksız duruma düşüyorsun tüketiciye geçmiş olsun

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…