Panik atak için Psikolog mu, Psikiyatr mı?

21611

Becerikli
Hangisine gidilmeli? İkisi de bakıyorsa ilaç istemediğim için Psikolog tercih edeceğim.

Psikologlar genelde parasına bakar tavsiye verir başka bir şeye yarayabildiklerini sanmıyorum. Psikiyatr senin vücudunu da test eder. Belki basit bir hormon bozukluğun vardır mesela. Psikolog bunları anlayamaz.

Psikologlar genelde parasına bakar tavsiye verir başka bir şeye yarayabildiklerini sanmıyorum. Psikiyatr senin vücudunu da test eder. Belki basit bir hormon bozukluğun vardır mesela. Psikolog bunları anlayamaz.
Hiçbir hastanede psikiyatri yok. Sadece eğitim ve araştırma hastanesinde var. Bu tür bir hastaneye hiç gitmedim, önerir misiniz?

İkiside aynı benim için. 2022'den beri tedavi görüyorum. Psikiyatrim Temmuz 2025'te teşhisimi yeni koydu ve başından kovup beni bir psikoloğa yönlendirdi.

İfadeler: 845
Psikiyatriye git, devlete. Ondan sonra uygun görürse ya ilaç tedavisi ya da psikoloğa sevk eder. Doktora gözükmek gerekir. Psikolojik rahatsızlık gerçekten hafife alınacak bir şey değil. 8 senedir çekiyorum bu hastalığı.

İfadeler: 144
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…