25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
İlaçlarımı kullanıyorum fakat panik atağım geçmiyor. Son aylarda aslında çok iyiydim fakat bu bir haftadır sürekli panik atağım oluyor. Nefes düzenimi bozuyor ve hızlı nefes alıp toparlanamıyorum. Nasıl başa çıkabilirim?

Geçmiş olsun, zor bir durum.

Psikoloğun bu esnada yapman gerekenler ile ilgili tavsiye vermedi mi? Benim eski kız arkadaşım bu ataklara girdiğinde belirli şeyleri yapıyordu, nefes düzenini oturtmak, gözlerini kapayıp sakinleşmek, sakin müzikler açmak gibi.

Geçmiş olsun, zor bir durum.

Psikoloğun bu esnada yapman gerekenler ile ilgili tavsiye vermedi mi? Benim eski kız arkadaşım bu ataklara girdiğinde belirli şeyleri yapıyordu, nefes düzenini oturtmak, gözlerini kapayıp sakinleşmek, sakin müzikler açmak gibi.
8 yaşından beri bu tarz problemler yaşıyorum, nefes egzersizi gibi şeyler artık etki etmiyor. Psikolog başka öneri veremiyor zaten.

Psikiyatristlerin verdiği ilaçlar tamamen geçirmek için değildir. Yatıştırma için verilir. İlaç adı ne? Ayrıca geçmiş olsun.
Selectra ve Atarax.

İlaçlarımı kullanıyorum fakat panik atağım geçmiyor. Son aylarda aslında çok iyiydim fakat bu bir haftadır sürekli panik atağım oluyor. Nefes düzenimi bozuyor ve hızlı nefes alıp toparlanamıyorum. Nasıl başa çıkabilirim?
Bir daha gidersen ilacın artacak. Seni anlayabiliyorum. Bu psikolojik sorun. Gitmeyi ihmal etme, daha kötü olursun.

Çeken bilir, anlarım bunlardan. Xanax, Nervium, Lirika veya Rivoclon gibi yeşil reçete ilaç verilebilir. Pamuk gibi yapıyor insanı. Doktora aynen dediğimi söyle. Bakalım ne diyecek...

Bir daha gidersen ilacın artacak. Seni anlayabiliyorum. Bu psikolojik sorun. Gitmeyi ihmal etme, daha kötü olursun.

Çeken bilir, anlarım bunlardan. Xanax, Nervium, Lirika veya Rivoclon gibi yeşil reçete ilaç verilebilir. Pamuk gibi yapıyor insanı. Doktora aynen dediğimi söyle. Bakalım ne diyrcek...
Randevu bulamıyorum, telefonla konuştum arttı zaten. Xanax gibi ilaçlar ağır diye biliyorum, lise son sınıfım sınavım var bu ilacı içersem evden çıkamam.

Randevu bulamıyorum, telefonla konuştum arttı zaten. Xanax gibi ilaçlar ağır diye biliyorum, lise son sınıfım sınavım var bu ilacı içersem evden çıkamam.
Çok ağır ilaç hem de. Ben psikolojik hastalıktan dolayı okuyamadım. Sonra okulu bırakmak zorunda kaldım ve açıktan devam ettim. 8 yıldır bu ilaçları içiyorum.

Sen istesen de Xanax yazmaz merak etme o ilaç öyle sürekli kullanılacak bir ilaç değildir. Doktorunla konuş belli ki doz yetersiz geliyor sana.

Öğünlerini sağlıklı olarak yiyip atlama, uyku düzeni çok önemli erken saatte uyu gece 12'yi geçme, hareketsiz kalma yürüyüş yap ve en önemlisi askeri nefes tutma taktiği var panikatak için onu öğrenip sık sık uygula, zamanla halledersin.