Stres ile başa çıkmıyorum, onunla yaşamayı öğrendim. Türkiye'de yaşıyoruz, size de tavsiye ederim. Ancak şarkı dinlemek, oyun oynamak gibi "kafayı yoran" şeyler genel olarak stresi azaltıyor. Bir tavsiye de vermem gerekirse, insanların çoğu geleceği düşünüp stres yapıyor. Stresten hemen kurtulmak istiyorsanız anda kalın.

Stres denilen şey, kanserden bile kötüdür.

Özellikle kahve eşliğinde kitap okurum. Ciddi anlamda azaltıyor. Bu yöntemi tavsiye ederim.

Deniz kenarı yürüyüşleri, oda faydalıdır. Onu da tavsiye edebilirim.

Yürüyüş yapıyorum. Müzik dinliyorum. Bazen mindfulness yapıyorum. Yazıyorum; günlük yazıyorum, kısa gotik öyküler yazıyorum.

Stres ile, özellikle yoğun ve uzun süreli stres ile başa çıkmak için neler yapıyorsunuz? Tavsiyeleriniz ve önerileriniz nelerdir?

Stres değil de. Hayatı bıraktım artık. Hani içimden şunu yapsam zengin olurum diyorum. Ya da bu dünyaya emek vermek istemiyorum diyorum. Yarın ölecekmiş gibi yaşıyorum. Stres olmuyor yani bende.

Gerçekten stresin etkilerini tamamiyle geçiremezsiniz diye düşünüyorum. Kalıcı çözüm antidepresan veya antihistemik kullanmak, yakında çözümüm olacak şeylerden.