Papara parmak izi ve yüz tanıma ile girişi kaldırıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hiken
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    papara
Kullanım kolaylığı açısından çok saçma olmuş, alt tarafı bir para transferi için o kadar parola girmek mantıksız geliyor bana.

Örnek verebilirseniz aydınlatmış olursunuz hocam.

Ekran altı olmayan (ultrasonic) ama fiziksel donanıma sahip iş ve işlemlerde illagal kullanımların olduğu ile ilgili.

O yüzden bir çok kişi artık kullanmamakta.

FaceID ile ilgili de benzer problemler ve şikayetler olmuştu.

Ha benim için çok güzel bir uygulamaydı. Pratikti. :/

İfadeler: 143
Yasal düzenlemenin ne olduğunu bilmiyorum da diğer hiçbir uygulamada bu özellik yoktu galiba. Öyle hatırlıyorum. Onun için kaldırılmış olabilir. Ha, kaldırılmasaydı iyiydi. Çok pratik oluyordu. Hızlıca giriş yapılabiliyordu.

Diğer hiçbir uygulamada bu özellik yoktu galiba. Öyle hatırlıyorum. Onun için kaldırılmış olabilir.
Akbank üzerinde de mevcuttu. Başka hiçbirinde yok diye neden kaldırılsın ki hocam? Onu anlayamadım pek. Haksız rekabet gibi bir husustan bahsediyorsanız teknoloji geliştirmek gibi bir engel yok o bağlamda.

Son düzenleme:
İfadeler: 143
@Hiken, demek istediğim rekabet vs. değildi. Demek ki yasal açıdan sıkıntı çıkıyor ki eklemiyorlar.

Parmak izi / yüz tanımanın daha fazla yayılmasını beklerken daha da geri gidiyoruz.
Bu tür maddi değer taşıyan uygulamalarda olmamalı. Papara'da binlerce TL taşıyanlarda var. Bir kez kilit açıldı mı tüm işlemleri yapabiliyorsun.

Bu tür maddi değer taşıyan uygulamalarda olmamalı. Papara'da binlerce TL taşıyanlarda var. Bir kez kilit açıldı mı tüm işlemleri yapabiliyorsun.
Bankacılık uygulamana girersem sadece cebinde olan parayı alabilirim. WhatsApp, E-Mail gibi uygulamalarına erişirsem cebinde olmayan parayı hatta çok daha fazlasını alabilirim. Bu mantıkla parmak izi, yüz tanıma mevzusunun komple kalkması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…