AyranWarrior

Çalışkan
Yer
Auschwitz
Faceapp diye bir uygulama var. Yüz montajı falan yapıyorsun. Geçen kullanayım dedim, her şeyden resmen "Pro" satın almamı istiyor. Eskiden böyle değildi reklamla bile bu özellikleri kullanabiliyor idik. Diğer örnekte CapCut mesela. Uygulamada ne kadar güzel efekt varsa hepsi, Pro kapsamında kazık fiyatlara satılıyor. Filigranda kapatılmı'yor Pro satın alınmadan. Ben anlamıyorum, bu uygulamalar niye var olabiliyorlar? Şayet mobil uygulama pazarlarının buna karşı önlemler alması gerekirken, para tuzağı olan ne kadar şey varsa önümüze sunuyorlar. Sizce bunların bir yaptırımı olmalı mı? Ya da bu tarz para tuzağı uygulamaları APK indirmek, sizce etik olmalı mıdır?

Faceapp diye bir uygulama var. Yüz montajı falan yapıyorsun. Geçen kullanayım dedim, her şeyden resmen "Pro" satın almamı istiyor. Eskiden böyle değildi reklamla bile bu özellikleri kullanabiliyor idik. Diğer örnekte CapCut mesela. Uygulamada ne kadar güzel efekt varsa hepsi, Pro kapsamında kazık fiyatlara satılıyor. Filigranda kapatılmı'yor Pro satın alınmadan. Ben anlamıyorum, bu uygulamalar niye var olabiliyorlar? Şayet mobil uygulama pazarlarının buna karşı önlemler alması gerekirken, para tuzağı olan ne kadar şey varsa önümüze sunuyorlar. Sizce bunların bir yaptırımı olmalı mı? Ya da bu tarz para tuzağı uygulamaları APK indirmek, sizce etik olmalı mıdır?
Hayatını sosyal medyaya adayan insanları silkelemek bence güzel fikir.

Para tuzağı olmayan uygulamalar için bence ideal. Çünkü hiç emek vermeden asla yapamayacağınız bir şeyi, para ödeyerek yapıyorsunuz yani.
Etiklik konusunda bir şey diyemem. Çünkü maddi olarak herkesin geliri bir değil ve ihtiyaç dahilinde bazen korsan yazılım kullanabiliyoruz.

Son düzenleme:
Valla bana bu kadar kazık bir şey sunuyorlarsa ben de onların veri merkezlerine sızılmasını arzuluyorum.
Arz-talep meselesi, para vermek istemezsen korsan yüklersin olur biter.

Dandik bir mobil oyuna 2.500 harcadım bu ay, benim yaptığım 10 günlük harcamayının 10 katını birkaç günde yapanlar da var, her şey parayı ne kadar savurduğuna bakıyor.