Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba, YKS 2027 adayıyım ve paragrafta gerçekten çok zorlanıyorum. Bahane değil biliyorum ama benim dikkat eksikliği hastalığım var başkalarının 1 kez okuduğunu ben 3 defa okuyorum. İnternette araştırdığımda bunun en iyi çözümü kitap okumak olduğu söyleniyor, onun yerine Youtube üzerinden paragraf nasıl çözülür tarzı videolar izlesem bir şey fark eder mi? Kitap okusam bile yine okuduğumu anlayamayacağım çünkü.

Mesela şöyle bir kamp buldum, beni ileriye götürür mü?

Merhaba, YKS 2027 adayıyım ve paragrafta gerçekten çok zorlanıyorum. Bahane değil biliyorum ama benim dikkat eksikliği hastalığım var başkalarının 1 kez okuduğunu ben 3 defa okuyorum. İnternette araştırdığımda bunun en iyi çözümü kitap okumak olduğu söyleniyor, onun yerine Youtube üzerinden paragraf nasıl çözülür tarzı videolar izlesem bir şey fark eder mi? Kitap okusam bile yine okuduğumu anlayamayacağım çünkü.

Mesela şöyle bir kamp buldum, beni ileriye götürür mü?

O videolar genelde kolpa oluyor. Kitap okusam bile kitap okuduğumu anlamayacağım demişsin de sistem öyle işlemiyor. Zaten anla diye okuma dakikanı arttırman lazım böylece okuma hızın da zamanla gelişecek. Çok zor değil. Benim hızlı okuma yeteneğim vardı 40 soruluk YGS Türkçe'yi 17-21 dakika aralığında bitiriyordum çok da işime yaradı bu kazanç. İlgi alanın olduğu kitaplara şans ver hem hobi edinmiş olursun her şey sınav değil

Hocam ben de Kpss 2026 Lisans adayıyım. Eylül Ekimden bu yana her gün 25-30 paragraf atarım. Paragrafta taktik arayışına girdim her izlediğim video aynı şeyi anlatıyor uygulamaya geçiyorum yok olmuyor. En sonunda anladım ki paragrafa oturduğunda odağını soruya vereceksin başka bir şeyi düşünmemeye çalışacaksın ve bunu yaparken hızlı okuma yapacaksın. Paragraf metninde göz gezdireceksin ağır ağır okursan ve paragrafta uzunsa sorun yaşarsın. Ben bunları yapınca faydasını gördüm. + Çıkmış sorulara odaklan en iyi paragraf gelişimi çıkmışları çözerek yapılır. Bu çıkmış sorulardan da Ales sorularına odaklan. Ösym'nin tüm sınavlarında en uzun paragrafları sorduğu sınav ALES sınavıdır