İlk 6 ay normal bittikten sonra öbür 6 ay için üniversite gerekmiyor yani?Normal yaparsan asgari ücret eyvallah dilekçe ile mi oluyor üniversite dışı fiziksel sınav var mı birde normal 6 ay askerlik yaptığın gibi mi oluyor.Para verdikleri için ek iş yapıyor musun askerde.Normal 6 aylık askerlik süreni tamamladığın zaman 2'nci altı ay gönüllü olarak kalabiliyorsun net askeri ücret alıyorsun doğuda olursan eğer sınır bölgesinde tazminat olayı var oda 8 bin oluyor ama doğu bölgesi hariç başka bir yerdeysen net askeri ücret alıyorsun bu ikinci altı ay askerliğini normal askerliğini yaptığın yerdede devam edebiliyorsun veya durumuna göre başka yere gönderiyorlar ama normal askerliğini yaptığın yerde kalıyorsun bu ikinci altı ay askerliğin avantajları var sözleşmeli er uzman astsubay subay geçişlerde %25 avantaj sağlıyor ben kendim daha 1 ay önce askerliğimi bitirdim Kıbrıs'ta askerliğimi yaptım ikinci altı ay da yaptım toplam 1 sene askerlik yapmış oldum aklına takılan bir soru olursa yazabilirsin yardımcı olurum.
Detaylar
Kim cevapladı?Hasan Kandeğer
Çalışkan
Üniversite gerekmiyor sadece ikinci altı aya kalmak istiyorum diye dilekçe veriyorsun orda sıralı amirlerin senin için nitelik belgesi dolduruyor eğer olumlu bir profil çizersen zaten iyi nitelik veriyorlar normal askerliğinde görevin neyse onda devam ediyorsun tek fark askeri ücret alıyorsun gene er rütbesinde devam ediyorsunİlk 6 ay normal bittikten sonra öbür 6 ay için üniversite gerekmiyor yani?Normal yaparsan asgari ücret eyvallah dilekçe ile mi oluyor üniversite dışı fiziksel sınav var mı birde normal 6 ay askerlik yaptığın gibi mi oluyor.Para verdikleri için ek iş yapıyor musun askerde.
- Makaleler
- 14
Kuzenim 6 ay askerlik yaptı. Askerliğinin sonunda komutanları paralı asker olarak burada kal demiş. Kabul etmemiş. Bana böyle söyledi, yanlışta olabilir.![]()
Benim komutanlarım beni çok seviyordu. Aynı tavsiyeyi vermişlerdi. Eğer mesleğinde sorunlar yaşıyor veya iş bulamıyor isen 6 ay daha paralı asker olarak kalabilirsin dediler. Sonra da istersen sözleşmeli er, iki yılın sonunda da uzman onbaşı olursun demişlerdi.
Üniversitesiz en yüksek uzman çavuş rütbesine yükselebiliyorsun diye hatırlıyorum.
Ek iş yok yani o zaman yol gözüktü 6 ay daha kalcaz gibi ondan sonrası hayırlısı.Üniversite gerekmiyor sadece ikinci altı aya kalmak istiyorum diye dilekçe veriyorsun orda sıralı amirlerin senin için nitelik belgesi dolduruyor eğer olumlu bir profil çizersen zaten iyi nitelik veriyorlar normal askerliğinde görevin neyse onda devam ediyorsun tek fark askeri ücret alıyorsun gene er rütbesinde devam ediyorsun
Hasan Kandeğer
Çalışkan
Sonrası için eğer lise mevzunuysan uzman olarak kalabilirsin istersen eğer ortaokulu mevzunu isen sözleşmeli er olursun ama en alternatif senaryo ikinci altı ay olur ondan sonra kafanda bir şeyler şekillenir zaten ama 6 aylık askerliğinin nasıl geçtiğinede bağlı bu olay belkide yaşadıkların gördüklerin karşında kalmakta istemeyebilirsin kendini buna göre hazırla garanti gözle bakmaEk iş yok yani o zaman yol gözüktü 6 ay daha kalcaz gibi ondan sonrası hayırlısı.