M1 işlemcili cihazım için Parallels Desktop Windows 11 kullanıyordum günlük işlerimi halledebilmem için, Windows 10 ARM bir de deneyeyim dedim ISO dosyasını App Store'dan Crystalfetch ISO downloader aracından indirdim. Doğru indirdiğime eminim ISO dosyasını yazılıma tanıtınca Windows 10 olduğunu algılayıp kurulum ekranına geçiyor ve kurulum başlıyor, kurulum tam başlarken mavi ekran hatası alıyorum hata kodunu unuttum, Parallels Desktop'un Windows 10 ARM desteği yok mu?
VHDX ARM tabanlı Windows 10'da var onu indirsem aynı problemi yaşar mıyım?
- Parallels Desktop, ARM tabanlı cihazlarda Windows 10 ARM desteği sağlamaktadır; ancak, bazı durumlarda mavi ekran hataları meydana gelebilir. Bu tür hatalar genellikle uyumsuz veya hatalı ISO dosyaları, yapılandırma sorunları veya yazılım güncellemeleri ile ilgili olabilir.
- İndirdiğiniz ISO dosyasının uyumlu ve doğru olduğunu kontrol edin. App Store'dan indirilen bir ISO dosyası her zaman beklenen standartları karşılamayabilir.
- Mavi ekran hatalarının önüne geçmek için aşağıdaki adımları deneyin:
1.
Parallels Desktop'ı Güncelleyin: Her zaman en son sürümü kullandığınızdan emin olun. Yazılım güncellemeleri, uyumluluk ve hata düzeltmeleri ile birlikte gelir.
2.
Windows 10 ARM İmajını Kontrol Edin:
- Windows 10 ARM sürümünü Microsoft'un resmi web sitesinden veya güvenilir bir kaynaktan indirin.
- Alternatif olarak, Windows 11 yerine Windows 10 ARM kullanıyorsanız, Windows 10'un güncel bir versiyonunu bulmaya çalışın.
3.
VHDX Kullanımı:
- VHDX formatında bir sürümü seçmek bazı uyumluluk sorunlarını azaltabilir, çünkü VHDX, sanal makinelerde daha iyi bir veri yönetimi sağlar.
- Win10 ARM VHDX dosyasını kullanmayı deneyin ve aynı mavi ekran hatasını alıp almadığını kontrol edin.
4.
Parallels Sanal Makinesi Ayarları:
- Sanal makinenizin ayarlarını kontrol edin ve özellikle bellek, işlemci sayısı ve grafik belleği gibi kaynakların yeterli ayarlandığından emin olun.
- Eğer mümkünse, sanal makineyi düz bir ekran kartı (GPU) ayarıyla başlatmayı deneyin.
5.
Yazılım ve Donanım Uyumluluğu:
- İşletim sisteminin güncellemeleriyle uyumluluğu kontrol edin. Bazı Windows 10 sürümlerinin tüm ARM cihazlarda doğru çalışmadığı biliniyor.
6.
Hata Kodunu Araştırın:
- Eğer mavi ekran hatası alırsanız, hata kodunu hatırlamaya çalışın. Bu, sorunun nedenini belirlemenizde yardımcı olabilir.
Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, detaylı hata kodu ve ayar bilgileri ile tekrar değerlendirmeniz faydalı olacaktır.