Merhabalar, bugün param güvende ile bir telefon satın aldım ve kargoya hemen bugün verildi. Bana sahibindende gelen smste kuryenin yanında kargonun açılmasını ve kontrol edilmesini öneririz diyordu. Nasıl olacak bu? Ürünü kuryenin yanında açmadan teslim alırsam başım ağrır mı bana sorun çıkarır mı? Teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim.

En başta IMEI sorgulaması yap. Telefonun fiziksel görünümünü iyice incele, mümkünse bir telefoncuya göster açılmış mı, parça değişmiş mi sorgula bir fikir al. Telefonun kamerasını iyice test et. Bir de telefonun destek uygulamasında telefonun kamera, mikrofon, dokunmatik vs. bileşenlerini test etmeye yarayan bir araç olur. Onu muhakkak yap. Son olarak pil süresini test et. Şarj olma, şarj ın bitiş süresi vs.
Aklıma gelenler bunlar.

Merhabalar, bugün param güvende ile bir telefon satın aldım ve kargoya hemen bugün verildi. Bana sahibindende gelen smste kuryenin yanında kargonun açılmasını ve kontrol edilmesini öneririz diyordu. Nasıl olacak bu? Ürünü kuryenin yanında açmadan teslim alırsam başım ağrır mı bana sorun çıkarır mı? Teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim.
Kurye geldiğinde kuryeyi bekleteceksin ve telefonu kontrol edeceksin diyor işte. Çoğu kuryeler bir sorun olursa uğraşmamak için verip kaçıyorlar hemen. Gerekirse videoya al ve kuryeyi beklet. Kargoda hasar gördüyse falan tutanak tutulur. Ondan bahsetmişlerdir.
Onun dışında donanımsal/yazılımsal testleri vs. kendin yaparsın, arkadaşlar yönlendirir.