29

Üstün
Makaleler
23
Madem uyku tutmuyor, kucuk ve sacma bir hikaye anlatayım. Bugün, Sahibinden üzerinden, 250GB SSD'mi satarken yaşadığım maceraları anlatacağım.

Her şey beni alacağını soyleyip de almayan firma için C# öğrenmeye baslamamla başladı. Windows haliyle sisteme sığmıyor, sistemde bir yığın müzik yazılımı var ve haliyle ben de gidip bir disk aldım. Eldeki diske de ihtiyaç olamdigindan dedim ben bunu satayım.

Diski satışa koydum ve özelliklerini de gayet guzel bir sekilde belirttim diskin. Temiz bir diskti, uzerinde Linux ile tepinilmis fakat anca 25TB yazma yapabilmiş bir diskti.

Screenshot_20241226_225316_sahibinden.webp

Screenshot_20241226_225353_sahibinden.webp

10 Aralik tarihinde siteye koydugum disk hatırladığım kadariyla 13 tarihinde satıldı ve ben bir sonraki gününe sapsağlam bir kargo hazirladim. Diske low level format atarken az miktarda daha yazma yaptığımı da belirttim ve şu kutu icinde kagitlara ve yeni gelen diskimin plastik NVME kutusuna sarip yolladim. Eğer garantiyi ucurduysam muhtemelen diskten daha pahaliya denk gelecek kutusu ama bakalım :hehehe:

IMG-20241213-WA0025.webp

PTT sağ olsun, HDD hızında gitti karşı tarafa fakat sanırım sorunsuzca gelmiş, en azından öyle gozukuyor dedi kutusu.

Disk eline ulaşıp da sisteme takmayi becerince arkadaş bana bir mesaj geldi, arkadaş diyor ki disk çalışmıyor. Başka cihazda denemesini rica ettim ve sonrasinda da ilk taktığı cihazın SATA M2 olduğunu öğrendim. Ender fakat salak bir port ve bazı cesitlerinde de NVME çalışmıyor.

Arkadaş baska bir sistemde de çalıştırmayı beceremedi. Bana diski kargolarsin dedim, o da pazartesi veririm dedi.

Fun fact, vermedi fakat zamanında verilmediği için de ücret tarafıma yatirildi.

Amacım tamamen diski elden çıkartmak olduğu için, 300 lirayi hunharca yiyeceğim (muhtemelen cesitli kotu amellerle) fakat icimde bir kazıklandım hissi de var (100 liradan kim ölmüş dediyorum da vardır illa, Allah korusun). Amacım parayi hızlı bir sekilde edinin yemek olduğu için de sallanıyorum.

Şimdi dikkate alınması gereken dersleri konuşalım.

Param Guvende genel olarak alıcı tarafi koruyan bir sözleşme ve geriye gonderilen disk bana hıyar olarak gelebilirdi. Bu munakasa ise ben ve alıcı arasında yasanmak zorunda kalınırdı. Eğer pahalı bir ürün satiyorsaniz dikkatli olun.

Anlamadiginiz ürünü satarken dikkat edin, yanlış kullanim durumunda kanitiniz olur.

Paranız havuzda uzun süre beklemiyor, onay (Benim durumumdaki adıyla vaktinde iade etmeme) sonrasındaki gün yatirdilar.

Sanırım alıcı olarak paramguvende sistemine guvenebilirim. Alması da, satması da, iadesi de kolay.

Ürünü satışa koyduğumuz gunden beri 16 gün geçmiş, ugrasmaya ne kadar deger takdir sizin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Madem uyku tutmuyor kucuk ve saçma bir hikaye anlatayım. Bugün, sahibinden üzerinden, 250GB SSD'mi satarken yaşadığım maceraları anlatacağım.

Her şey beni alacağını soyleyip de almayan firma için C# öğrenmeye baslamamla başladı. Windows haliyle sisteme sığmıyor, sistemde bir yığın müzik yazılımı var ve haliyle ben de gidip bir disk aldım. Eldeki diske de ihtiyaç olamdigindan dedim ben bunu satayım.

Diski satışa koydum ve özelliklerini de gayet guzel bir sekilde belirttim diskin. Temiz bir diskti, uzerinde Linux ile tepinilmis fakat anca 25TB yazma yapabilmiş bir diskti.
Eki Görüntüle 110222Eki Görüntüle 110223

10 aralik tarihinde siteye koydugum disk hatırladığım kadariyla 13 tarihinde satıldı ve ben bir sonraki gününe sapsağlam bir kargo hazirladim. Diske Low Level Format atarken az miktarda daha yazma yaptığımı da belirttim ve şu kutu icinde kagitlara ve yeni gelen diskimin plastik NVMe kutusuna sarip yolladim. Eğer garantiyi ucurduysam muhtemelen diskten daha pahaliya denk gelecek kutusu ama bakalım :hehehe:
Eki Görüntüle 110224

PTT sağ olsun, HDD hızında gitti karşı tarafa fakat sanırım sorunsuzca gelmiş, en azından öyle gozukuyor dedi kutusu.

Disk eline ulaşıp da sisteme takmayi becerince arkadaş bana bir mesaj geldi, arkadaş diyor ki disk çalışmıyor. Başka cihazda denemesini rica ettim ve sonrasinda da ilk taktığı cihazın SATA M.2 olduğunu öğrendim. Ender fakat salak bir port ve bazı cesitlerinde de NVMe çalışmıyor.

Arkadaş baska bir sistemde de çalıştırmayı beceremedi. Bana diski kargolarsin dedim, o da pazartesi veririm dedi.

Fun fact, vermedi fakat zamanında verilmediği için de ücret tarafıma yatirildi.

Amacım tamamen diski elden çıkartmak olduğu için, 300 lirayi hunharca yiyeceğim (muhtemelen cesitli kotu amellerle) fakat icimde bir kazıklandım hissi de var (100 liradan kim ölmüş dediyorum da vardır illa, Allah korusun). Amacım parayi hızlı bir sekilde edinin yemek olduğu için de sallanıyorum.

Şimdi dikkate alınması gereken dersleri konuşalım.

Param Güvende genel olarak alıcı tarafi koruyan bir sözleşme ve geriye gonderilen disk bana hıyar olarak gelebilirdi. Bu munakasa ise ben ve alıcı arasında yasanmak zorunda kalınırdı. Eğer pahalı bir ürün satiyorsaniz dikkatli olun.

Anlamadiginiz ürünü satarken dikkat edin, yanlış kullanim durumunda kanitiniz olur.

Paranız havuzda uzun süre beklemiyor, onay (benim durumumdaki adıyla vaktinde iade etmeme) sonrasındaki gün yatirdilar.

Sanırım alıcı olarak Param Güvende sistemine guvenebilirim. Alması da, satması da, iadesi de kolay.

Ürünü satışa koyduğumuz gunden beri 16 gün geçmiş, ugrasmaya ne kadar deger takdir sizin.

Aslında güzel bir sistem. Ben 3-4 tane kargo yaptım. Anakart, RAM, işlemci ve PSU gibi. Pek bir sorun yaşamadım. Sadece bazı alıcılar çok kıl oluyor. Biz satıcılar için kargo parası falan, bu tür uğraşlar yok ama adam ürünü bozup iade etmek isterse böyle bir sorun var. Bir de bazı alıcılar sanki marifet gibi kargo adama gelse bile onaylama yapmıyor. Sistem 3 gün sonra kendi otomatik onaylıyor. Bunun gibi şeyler dışında sorun yok. Para neredeyse aynı gün geliyor havuzda çok beklemiyor.

Aslında güzel bir sistem. Ben 3-4 tane kargo yaptım. Anakart, RAM, işlemci ve PSU gibi. Pek bir sorun yaşamadım. Sadece bazı alıcılar çok kıl oluyor. Biz satıcılar için kargo parası falan, bu tür uğraşlar yok ama adam ürünü bozup iade etmek isterse böyle bir sorun var. Bir de bazı alıcılar sanki marifet gibi kargo adama gelse bile onaylama yapmıyor. Sistem 3 gün sonra kendi otomatik onaylıyor. Bunun gibi şeyler dışında sorun yok. Para neredeyse aynı gün geliyor havuzda çok beklemiyor.
İşte kıl arkadaşlar malesef korkmaya değer kişiler.

Ben de satıcı olarak deneyimimi paylaşayım. Galaxy S9'um vardı, ekran ve pil yetkili serviste değişmişti ama ben o şekilde kullanmaya devam etmiştim. Cihazda mat ekran koruyucu da vardı, ben ilanı atarken filmi sökmeden attım. Adama telefonu kargoladım ve adam koruyucuyu sökünce kronik AMOLED yanığını görmüştü çok az. Benim ilanım ise cihazın 128 GB (yurtdışı cihazıydı) ve yanıksız olması nedeniyle biraz daha pahalıydı. Adamla görüştüm, telefonu göndereceğini söyledi ama sonradan telefoncudan diğer S9'lara bakıp benimkinin çok temiz olduğunu fark edince göndermekten vazgeçti.

Kısacası, satıcıysanız deneyiminiz alıcıya bağlıdır. Alıcıysanız gayet iyi bir sistem. Bazıları mesela sisteme güvenmiyor ve bu şekilde satış yapmak istemiyor, hak veriyorum. Sıkıntı çıkması durumunda sahibinden.com'un ne yapacağına çok güvenmemek lazım. Biraz alıcı odaklı bir sistem.

Ben de satıcı olarak deneyimimi paylaşayım. Galaxy S9'um vardı, ekran ve pil yetkili serviste değişmişti ama ben o şekilde kullanmaya devam etmiştim. Cihazda mat ekran koruyucu da vardı, ben ilanı atarken filmi sökmeden attım. Adama telefonu kargoladım ve adam koruyucuyu sökünce kronik AMOLED yanığını görmüştü çok az. Benim ilanım ise cihazın 128 GB (yurtdışı cihazıydı) ve yanıksız olması nedeniyle biraz daha pahalıydı. Adamla görüştüm, telefonu göndereceğini söyledi ama sonradan telefoncudan diğer S9'lara bakıp benimkinin çok temiz olduğunu fark edince göndermekten vazgeçti.

Kısacası, satıcıysanız deneyiminiz alıcıya bağlıdır. Alıcıysanız gayet iyi bir sistem. Bazıları mesela sisteme güvenmiyor ve bu şekilde satış yapmak istemiyor, hak veriyorum. Sıkıntı çıkması durumunda sahibinden.com'un ne yapacağına çok güvenmemek lazım. Biraz alıcı odaklı bir sistem.
Satıcı acisindan Serv anlaşmasıyla yarışır bur sözleşme fakat haliyle alıcı da güvenmek istiyor.

Alıcı arkadaşın insafına bağlı dediğiniz gibi.