Param Güvende ile yapılacak alışverişe güvenilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Charles Smith
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 493
  • Etiketler Etiketler
    soru

Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Arkadaşımdan birkaç eşya satın alacağım. Arkadaşım başka bir şehirde ve yüz yüze görüşmedik hiç. Fazla samimiyetimiz de yok. Ürünler 920 lira tutuyor. İlana 300 lira yazacakmış ve paranın kalanını IBAN'a alacakmış. Şimdi diyelim ki bu arkadaş beni dolandırdı. Ben paramın 300 lirasını mi alabileceğim sadece? Çocuğun telefon numarasini, birinci ismini ve yaşadığı şehri biliyorum. Zorlasam Technopat hesabını da bulurum. Sizce güvenmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbetteki param güvende ile ödenen miktar ne ise o kadar güvenceye alınıyorsunuz. Bunun dışındaki ödemeleri param güvende aracılığı ile değil de direkt kişiye gönderirseniz dolayısıyla muhatabınız da o kişi olur o ücret için.

S - Param Güvende ile satılan ürün için komisyon ödenir mi? Bireysel satıcı iseniz S - Param Güvende ile sattığınız ürün için herhangi bir komisyon ödemezsiniz tüm kazancınız size kalır.
Güvenme, niye böyle bir şey istiyor senden?

Evet. Param güvende ile ödediğin miktar kadar güvence altındasın.

Sizce güvenmeli miyim? Çocuğun konuşması falan samimi geliyor. İki hafta önce bana paran ne kadarsa onu gönder ben ürünü göndereyim gerisini sonra ödersin demişti ancak sonra vazgeçti.

Ürünler karaborsa fiyatının altında ancak normal satış fiyatlarıyla aynı. Alis fiyatına veriyor.

Gardırops ile yapalım dedim ben onu bilmiyorum dedi.

Güvenme, niye böyle bir şey istiyor senden?

Ben fazla komisyon ödemeyeyim diye sanırım. Sorayım bir.

Bir kısmını param güvende ile alıp diğer kalan kısmını elden alması aklına yatıyor mu? mantık işi mi sence?
Ya tamamını param güvende ile gönderip adında olduğu gibi parayı güvenli ellere teslim edersin, ya da ürün gelir veya elden teslim edilir öyle parayı ödersin. Bu böyle işler.

Mantıklı düşünün: Sence bir kısmını neden IBAN'dan alıyor? Akıl, mantık var. Her ne kadar arkadaşınız olsa da güvenmeyin. Şu devirde millet kardeşine güvenemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…