Kardeş senin tek yaptığın şey insanları yanlış yönlendirip daha sonrasında sana yazılan şeylere cevap vermemek. Bırak insanları artık yanlış yönlendirmeyi!

Param "güvende" güvenilir bir sistem değidir. Neye dayanarak bunu yazıyorsun da insanların hakkına giriyorsun?
Yine aynı şeyi yapıyorsun. Cevap verip söylediğin şeyin arkasında dursana arkadaşım!

Param güvendeyi (önceki adı GeT) son 10 yılda muhtemelen toplam 2 kere filan kullandım diye hatırlıyorum.

Nasıl ve neden kullandım? Alıcı ile uzun uzun yazıştıktan sonra sesli de konuşmaya başladık. Alıcı ile sattığım ürünler hakkında detaylı sohbetler yaptık. Birbirimize bayağı ısındık filan, sonra ben karar verdim bu alıcı gerçekten ürün ile ilgileniyor ve dolandırıcı olma ihtimali çok düşük dedim. Nereden baksanız aradan 1-2 hafta gibi bir süre geçti.

Gerçekten param güvende hizmetini kullanmak istiyorsanız ya da buna çeşitli sebeplerden mecbursanız (sizden çok uzak farklı bir şehire gönderim yapmanız gibi) o zaman satış öncesi alıcıyı tanımaya çalışın, sohbet edin. Olamaz demiyorum ama normal bir dolandırıcı sizin için zaman ayırıp günlerce muhabbet etmek istemeyecektir.

Not: Sonuç olarak param güvende hizmetini ben de tavsiye etmem. Alternatif satış yöntemlerini deneyin.

Ben sorun yaşmadığımı söyledim güvenli demedim.

Param güvende hizmetini kullanarak satıcı olarak risk alınıyor. Alıcıyı tanımadan gözüm kapalı param güvende hizmetini kullanacağımı düşünmüyorum, kimseye de tavsiye etmem.

Alternatif yöntemler var ama bu durumda da alıcı pek hoşnut olmuyor. Mesela geçen sene yaptığım son 2 satışta, ben kargo şubesine gidip alıcıya fotoğraflar gönderdim. Şube içindeyken, paketi teslim ederken ve ambar tesellüm fişini alırken, sonra alıcıya da takip numarasını attım. Daha sonra da alıcı benim IBAN numarama paraya aktardı. Karşılıklı güven durumu. Herkes yapmak istemez. Alıcı için param güvende hizmeti çok iyi bir sistem. Bir sorun olduğunda parasını geri alabileceğini biliyor. Ama aynı sistem satıcıyı korumuyor, bu da sarı sitenin bir açığı, ya da düşüncesizliği mi desem?

Param güvende hizmetini kullanarak satıcı olarak risk alınıyor. Alıcıyı tanımadan gözüm kapalı param güvende hizmetini kullanacağımı düşünmüyorum, kimseye de tavsiye etmem.

Alternatif yöntemler var ama bu durumda da alıcı pek hoşnut olmuyor. Mesela geçen sene yaptığım son 2 satışta, ben kargo şubesine gidip alıcıya fotoğraflar gönderdim. Şube içindeyken, paketi teslim ederken ve ambar tesellüm fişini alırken, sonra alıcıya da takip numarasını attım. Daha sonra da alıcı benim IBAN numarama paraya aktardı. Karşılıklı güven durumu. Herkes yapmak istemez. Alıcı için param güvende hizmeti çok iyi bir sistem. Bir sorun olduğunda parasını geri alabileceğini biliyor. Ama aynı sistem satıcıyı korumuyor, bu da sarı sitenin bir açığı, ya da düşüncesizliği mi desem?
Herkesin kendi tercihi, istediğini yapabilirsin.