Parasını ödediğimiz internet neden sansürlü?

Makaleler
1
En basitinden Discord, pastebin gibi siteler neden yasaklı? Madem internet bir noktaya kadar bile özgür değil, neden para ödüyoruz? Ücretsiz olsaydi bir şey demeyecektim ancak paramizla odedigimiz hizmet bari duzgun olsun.

Bant daraltması, saçma sebeple erişim engeli ve dusuk hiz sorunlari. Artik bir zahmet bunlarin olmaması lazım.

Sorulacak o kadar soru var ki.

Mesela en başında neden bilgilerimiz, yabancı servislerin ya da 15 yaşındaki çocukların elinde meze oldu, döner parasına satılıyor? Neden bir psikopat bizi bulmak istediğinde elindeki telefondan karımızın kızımızın adresine - telefon numarasına kadar erişebiliyor? Hadi biz vatandaşız hak ediyoruz neden aynı şekilde dış istihbarat servisleri devletin tüm bilgi varlığı olan kozmik odaya da tıpkı panelden erişir gibi erişti ve şimdi biz kendimizi olası bir savaş durumunda gerçek anlamda savunabilecek miyiz?

Ya da bu kadar problemin içerisinde tek problem müstehcen içerikli siteler mi? İnsanların telefonlarında yasadışı olmadığı sürece neden nereye girdiğine adamın birisi karışabiliyor, benim ahlak değerlerim onunki ile aynı olmak zorunda mı ya da bu adamın ahlakı, kendisini deşarj edemeyen birisi en son yüz kızartıcı bir suç işlediğinde sorumluluk alacak mı?

Memlekette herkes VPN kullanıyor sebebini bilen yok. Hala bant daraltmalar ve sözde kontrollü internet ile dijital dünyanın gerekliliklerinden çok uzağız. Tüm bunlar olurken bir yerlerde tartıştığımız teknolojiyi rafa kaldırmak, daha iyisini en iyisini kullanmak için, devletimizden güçlü şirketler daha iyisi için birbirleri ile savaş veriyor.

Son düzenleme:
100 mbit super online kullanırken çok nadiren sorun yaşardım, YouTube shorts, instagram reels, stories vs her şey çok daha seriydi ve hiç ağırlık hissettirmiyordu. Şimdi ise 1000mbit geçtim, 100mbitten daha ağır hissettiriyor. Valla bu işlerden anlamayan biri olarak, nasıl düzeltebilirim, çözebilirim bilmiyorum. Yeni modem alınca düzelecek olsa tamamım ama orada da ne yapabilirim, alabilirim bilmiyorum.

Tek sebebi var o da ülkeyi yöneten badem bıyıklı bencil beceriksiz, hiç bir şeyi beceremeyip çözümü de yasakta buluyor.

Bilgiye bu kadar kolay ulaşılabilen bir çağda, insanları başka nasıl kontrol edebilirsiniz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…