DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Selam millet. Parfümlerle ilgili birkaç deneyimimden bahsetmek istedim.

Hoş kokmayı severim ama yoğun parfum kokuları beni harbi boğuyor. Bir de ben vanilya, kakao gibi kokuları cok seviyorum. Bu kokuların dışında da biraz Wood denilen odun, tahta gibi ağacımsı kokuları da beğeniyorum lakin piyasadaki ucuz/pahali fark etmeksizin bilinen çoğu parfum bana yanaşmıyor. Arkadaşlarım DIOR'un birkaç modelini denetti bana ama o baharatimsi kokular ilk cekisten sonra acıya dönüyor. Ozlelikle de toplu alanlarda pek hoşuma gitmiyor.

Konu deodorant olduğundaysa yiyesim geliyor :D deodorant kokularına bayılıyorum, sürekli tazeleye tazeleye kullaniyorum.

Son zamanlarda hoşuma giden bazi deodorantlar:

1000243173.webp

bunlarken, içeriklerine baktığımda benzer içeriğe sahip parfumlerle ayni deneyimi almıyorum. Kısaca, deodorantlari bütün vücuduma bosaltabilirim ama parfumler cok hızlı bayiyor. Koku eşeğimle ilgili bir durum mu yoksa ömür boyu kullanabilecegim bir parfümü hala keşfedemedim mi? Parfümlere ilgili birisi de degilim ki arkadaşlardan denemek dışında ve kiz arkadaşımın birkaç hediyesi dışında pek deneyimim yok. Onlari da 1 senedir falan bitiremedim oyle söyleyeyim...

Hoş kokmayı severim ama yoğun parfum kokuları beni harbi boğuyor. Bir de ben vanilya, kakao gibi kokuları cok seviyorum. Bu kokuların dışında da biraz Wood denilen odun, tahta gibi ağacımsı kokuları da beğeniyorum lakin piyasadaki ucuz/pahali fark etmeksizin bilinen çoğu parfum bana yanaşmıyor. Arkadaşlarım Diyor'un birkaç modelini denetti bana ama o baharatimsi kokular ilk cekisten sonra acıya dönüyor. Ozlelikle de toplu alanlarda pek hoşuma gitmiyor.

Konu deodorant olduğundaysa yiyesim geliyor :D deodorant kokularına bayılıyorum, sürekli tazeleye tazeleye kullanıyorum.

Eki Görüntüle 167227

Bunlarken, içeriklerine baktığımda benzer içeriğe sahip parfumlerle ayni deneyimi almıyorum. Kısaca, deodorantlari bütün vücuduma bosaltabilirim ama parfumler cok hızlı bayiyor. Koku eşeğimle ilgili bir durum mu yoksa ömür boyu kullanabilecegim bir parfümü hala keşfedemedim mi? Parfümlere ilgili birisi de degilim ki arkadaşlardan denemek dışında ve kiz arkadaşımın birkaç hediyesi dışında pek deneyimim yok. Onlari da 1 senedir falan bitiremedim oyle söyleyeyim...

Kaliteli koku dene. Mesela Armani stronger with you/intensely deneyin. Muhtemelen sizi boğan alkol. EDP veya Parfume alırsanız yüksek esans düşük alkolle olumlu sonuca ulaşabilirsiniz. Yani umarım. İnsan bu hepsi ayrı cins.

@Uyuyan Sincap, SWY Intensely fazlasiyla sekerli ve agir bir parfum. Konu sahibi begenmeyecektir.

Eger agir parfumlerden hoslanmiyorsan Acqua Di Gio Profondo, Kenzo Homme Marine, Kenzo Homme Indigo, Terre d' Hermes, Bleu de Chanel, Issey Miyake Le Sel D'issey, YSL MYSLF, JPG Paradise Garden, Gucci Guilty Elixir ve Hugo Boss Bottled Elixir denemelisin.

Dior Sauvage Elixir, guzel olan tek Sauvage flankeri. Digerleri kotu.

Vanilya, kakao ve odunsu kokuları seviyorsan, ağır ve baharatlı parfümlerden uzak dur.
Creed Virgin Island Water veya Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 gibi hafif, tatlı ve odunsu parfümleri dene. ( fiyatına göre içindekilerini inceleyip ucuzunuda bulabilirsin tabii.) Koku eşeğinle alakalı değil, doğru parfümü bulamamışsın bence dostum.

Alkolden olabilir. Ben de tavsiyeniz üzere Kakaolu Axe'ı sipariş ettim. Deodorantı tazeleyerek de kullanabilirsin. Ya da deodorantların parfüm versüyonlarını deneyebilirsin. Ya da vucut losyonu kullanabilirsin. Ben Vaseline in Kakaolu vucut losyonu bazen sürüyorum. Tüm vucut olmasa bile boyun ve üst gövdeme sürüyorum. Hafif ve rahatsız etmeyen bir koku bırakıyor. Kremsi olduğu için zahmetli ve ya rahatsız olabilirsin. Ama denemeni öneririm.

Screenshot 2025-07-26 at 19-52-24 Vaseline Vucut Losyonu 200 Ml Kakao Fiyatı - Taksit Seçenek...webp

Hoş kokmayı severim ama yoğun parfum kokuları beni harbi boğuyor. Bir de ben vanilya, kakao gibi kokuları cok seviyorum. Bu kokuların dışında da biraz Wood denilen odun, tahta gibi ağacımsı kokuları da beğeniyorum lakin piyasadaki ucuz/pahali fark etmeksizin bilinen çoğu parfum bana yanaşmıyor. Arkadaşlarım DIOR'un birkaç modelini denetti bana ama o baharatimsi kokular ilk cekisten sonra acıya dönüyor. Ozlelikle de toplu alanlarda pek hoşuma gitmiyor.

Konu deodorant olduğundaysa yiyesim geliyor :D deodorant kokularına bayılıyorum, sürekli tazeleye tazeleye kullaniyorum.

Eki Görüntüle 167227

bunlarken, içeriklerine baktığımda benzer içeriğe sahip parfumlerle ayni deneyimi almıyorum. Kısaca, deodorantlari bütün vücuduma bosaltabilirim ama parfumler cok hızlı bayiyor. Koku eşeğimle ilgili bir durum mu yoksa ömür boyu kullanabilecegim bir parfümü hala keşfedemedim mi? Parfümlere ilgili birisi de degilim ki arkadaşlardan denemek dışında ve kiz arkadaşımın birkaç hediyesi dışında pek deneyimim yok. Onlari da 1 senedir falan bitiremedim oyle söyleyeyim...
Kokulu deodorant kullanımına karşıyım. Bence kokunun vuruculuğu parfüm ile sağlanmalı. Bütçen varsa kaliteli kokulara yönel derim yoksa bile biraz kendini zorlayıp parfüm kullanmaya devam et bence.

Deodrant ve duş jelleri genellikle koku ve fiyat olarak tatmin edici oluyor.

Ucuz parfümlerin de rahatsız edici ağır kokusu ise bayıyor, bazen sırf parfüm ağır kokuyor diye ortamlara giresim gelmiyor, darısı aklımdaki parfüme.