Paris Olimpiyatları'nda kadın sporcu iddiaya göre trans birey ile olan müsabakasından çekildi

Bu konuda "insan hakları" adı altında ciddi bir adaletsizlik yaratılıyor. Trans sporcular yarışmak istiyorlarsa bunlar için ayrı bir yapı kurulmalı. Çocukken Human vs. Robot diyorduk. Konu başka yere kaydı...

Bu konuda "insan hakları" adı altında ciddi bir adaletsizlik yaratılıyor. Trans sporcular yarışmak istiyorlarsa bunlar için ayrı bir yapı kurulmalı. Çocukken Human vs. Robot diyorduk. Konu başka yere kaydı...

Transları ayrı bir kategoride yarıştırmaya kalkarsan bütün yeni cinsiyet tanımlamalarını benimsemiş beyinsizler ayaklanır. 2 cinsiyet var ya. Trans falan ne oluyor?

Transları ayrı bir kategoride yarıştırmaya kalkarsan bütün yeni cinsiyet tanımlamalarını benimsemiş beyinsizler ayaklanır. 2 cinsiyet var ya. Trans falan ne oluyor?
Herkesi aynı şekilde ele alacaksanız o zaman konudaki durum meydana geliyor. Cinsel kimliğinde değişiklik yapmış sporcular varsa onlar için ayrı bir organizasyon yaparak konuyu belirli normlarda kotarmış olursunuz. Bunun ötesinde yasak ya da ambargo uygulamak başka durumlar yaratır.

Konu orada patladı zaten. Bunları da almayacaklardı. Ne alaka abi? Hangi kadın erkeği olimpiyatın her hangi bir kategorisinde nasıl yenebilir? Istediği kadar cinsiyet değiştirsin kas kütlesi, kas uzunlukları, lifleri bile farklı doğuştan. Neresinden tutsan patlıyor.

İşte global normlarda "yasakçı" zihniyetle hareket ederseniz burada da başka durumlar oluşur. Nasıl Dünya Tekerlekli Sandalya ve Ampüte Oyunları gibi bir alan varsa, bu konuda da ayrı bir alan yaratılırsa sorun kalmaz diyorum. Bazı insanlar cinsiyet değiştirdi diye tamamen spor hayatlarına ambargo uygulamak konuyu çözmez.

Saçma bir bakış açısı ama saygi duyuyorum.

Cinsiyet dediğimiz şey sadece bacak arasına bakmıyor.

Sırf bu insanların psikolojik cinsiyeti farklı diye ayrı bir parkur yapmanın anlamı, daha doğrusu amacı ne? Ne gerek var?

Aslında istenilen eşitlik o değildi ama olay o yöne verınca durum böyle oldu.

Trans bireyler aslında cinsiyet değiştirme operasyonu geçirmiş kişilerdir. Bu operasyondan sonra hormon tedavisi uygulanır ve östrojen seviyeleri kadınların seviyesinde olur. Haliyle testosteron seviyeleri de düşer ve yine kadınların testosteron seviyesindeki gibi olur. Bu da kişinin vücut yapısını, kas yapısını elbette değiştirir. Böyle bir senaryoda bu kişilerin kas yapısının erkeklerinkiyle aynı olduğunu ve haliyle kadınlara göre avantajlı olduğunu kabul etmek o kadar da doğru gelmiyor bana.

Yine de söylediklerimin bilimsel olarak ve tam anlamıyla kesin ve doğru olduğunu elbette bilmiyorum. Ancak yukarıdaki senaryo varsa, ki dediğim gibi trans olmak böyle bir şeydir zaten, olimpiyatlardan önce sporcu bu konuda kontrollerden geçmiştir ve ona göre onay verilmiştir diye düşünüyorum.

Cinsiyet dediğimiz şey sadece bacak arasına bakmıyor.

Sırf bu insanların psikolojik cinsiyeti farklı diye ayrı bir parkur yapmanın anlamı, daha doğrusu amacı ne? Ne gerek var?
Bacak arası? Bu çok amiyane bir tabir oldu. Konu sadece bacak arası olsaydı spor hayatlarını noktalar farklı kulvarlardan hayatlarına devam ederlerdi değil mi? Lakin spor hayatlarına devam etmek istiyorlar. Ama bir erkeğin, kadın kimliğine geçip bu alanda yarışması doğru olmaz. Bunu da yukarıda belirttim. Lakin kimseye ömür boyu bu cinsiyette kalacaksın diyemezsiniz. Bu yine sözünü ettiğim yasakçı zihniyete girer ve global çapta seviyesi gelişmiş ülkelerde bunun karşılığı yok.

Bundan ötürü kimseye kısıt koymadan farklı bir yol sunarak aktif spor hayatlarına devam etmelerini sağlarsanız olası "yasakçı" suçlamalarını da bertaraf etmiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…