Cinsiyet değişimi tamamen uydurma, böyle bir şey mümkün değil.

Önceden millet ruh hastası ise ona göre davranırlardı, şimdi göklere çıkarıyorlar.

Hep dediğimiz gibi, dünyanın çivisi çıktı.
Sırf bazı gruplara şirin gözükmek adına Dünya Sağlık Örgütü bile böyle bir durumun olduğunu kabul eder ve hakkında makaleler yazdırırsa, bu insanlar da yaptıkları saçmalıklara daha da yenilerini ekleyerek devam ederler.

İnsanlar her şeyi normalleştirmeye devam ettikçe ve bilim dünyası buna karşı çıkmamak ve gerçekleri yüzlerine tükürmemek konusunda inat ettikçe hatta ve hatta bilimsel hiçbir dayanak olmayan konularda dahi bilim alet edilerek alenen destek verildikçe hiçbir şey düzelmeyecek.

Pedofili, zoofili ve nekrofili gibi sapkınlıkların da normalleştirilmesi bence oldukça yakın. Çıkıp da Dünya Sağlık Örgütü; bir insan doğuştan pedofili ise bu insanı eylemlerinden ötürü yargılayamazsınız, onun da olduğu gibi yaşamaya hakkı vardır derse ne olacak? Diyemez mi? Bana öyle geliyor ki artık her şey olabilir.

Lakin kimseye ömür boyu bu cinsiyette kalacaksın diyemezsiniz.
Anlıyorum. Tabi efendim! Aynen.

Özgürlükçü olacağım diye, yasakçı zihniyet kavramını kullanarak bir set oluşturarak 6.ayda belirlenen cinsiyete aykırı olarak "isterse değiştirir kardeşim" moduna girmek de garipmiş.

Trans bireyler aslında cinsiyet değiştirme operasyonu geçirmiş kişilerdir.
Burası yanlış. Trans bireyler biyolojik cinsiyetiyle uyumsuzluk, çatışma, disfori yaşayan kişilere denir.
Cinsiyet değiştirmeyen translar da vardır.

Burası yanlış. Trans bireyler biyolojik cinsiyetiyle uyumsuzluk, çatışma, disfori yaşayan kişilere denir.
Cinsiyet değiştirmeyen translar da vardır.
Doğrudur. Ancak en azından cinsiyet değiştirmemiş trans bireyin, spor müsabakasında kadınlar kategorisinde yarışamayacağını düşünüyorum. Yarışmamalı da.

Videodaki trans sporcu da, bilmiyorum ama, muhtemelen cinsiyet değiştirme operasyonu geçiren bir transtır. Yoksa kabul edilmezdi bence. Kabul edilmemeli.

Anlıyorum. Tabi efendim! Aynen.

Özgürlükçü olacağım diye, yasakçı zihniyet kavramını kullanarak bir set oluşturarak 6.ayda belirlenen cinsiyete aykırı olarak "isterse değiştirir kardeşim" moduna girmek de garipmiş.
Kusura bakmayın ama tavrınız biraz çocuksu geldi. Ben size global çapta bir çözüm sunuyorum, siz yasakçı bir bakış açısından söz ediyorsunuz. O zaman dünyanın farklı ülkelerinde kadınların zorla sünnet edilmesi gerekli. O ülkedeki düşünceye göre makul açıklamaları var? Sorunları yasakla değil, makul bir çözüm bularak çözersiniz.

Ayrıca biraz tartışma argümanı konusunda kendinizi geliştirmenizi öneririm. 6 ay, kardeşim gibi söylemler biraz komik duruyor.

Konuya kilit gelmesi an meselesi gibi geldi bana. 😅
Herkes konuyu ahlaki boyutu üzerinden tartıştığı için ve herkesin ahlak anlayışı elbette farklı olduğu için durum böyle oluyor.

Oysaki videodaki mevzu aslında spor müsabakası. Tartışılması gereken şey, trans bir bireyin spor müsabakasında kadınlar kategorisinde yarışabilmesi uygun mu değil mi? Yarışabilirse neden, yarışamazsa neden vs.

Herkes konuyu ahlaki boyutu üzerinden tartıştığı için ve herkesin ahlak anlayışı elbette farklı olduğu için durum böyle oluyor.

Oysaki videodaki mevzu aslında spor müsabakası. Tartışılması gereken şey, trans bir bireyin spor müsabakasında kadınlar kategorisinde yarışabilmesi uygun mu değil mi? Yarışabilirse neden, yarışamazsa neden vs.

Hocam kaç senelik trans, ne kadardır ilaç kullanıyor, hormon seviyeleri ne durumda, gücü, kas yapısı yarışmaya yeterli mi? Bunların hepsinin araştırıldığını sanmıyorum. Bak bende şişmanım, tartışmayalım. Voltran oluşturmamız lazım bizim 😅😅

DING DONG! Nalet Wokelar, mahvettiler Dünya'yı, özümüze dönmeliyiz, haydi avcı-toplayıcı olalım! [Also insert transphobia here]. Forum kitlesi tepeden tırnağa şaşırtmıyor. Kas kütlesi cart curt zırvalanmış. Halbuki hormon terapilerinin kas kütlesini erittiğinden haberiniz de yok.

Hayır, mantıken haklı konumda olabilmeniz için oldukça başarılı bir sporcunun -zira azıcık spor takip eden bilir, sporcu olup derece yapmak zor iştir- önce cinsiyet değiştirmesi, üstüne tedaviler sonucu kaybettiği kas kütlesine rağmen -trans kadınlar için konuşuyorum- başarısını sürdürmesi gerekiyor. Bu olasılığı hayal ettiğimizde pek de "transfobik dürtülerinizi doğrulayan" sonuçlar alabileceğinizi zannetmiyorum. Kimse başarılı olabilmek için cinsiyet değiştirmiyor.

Ayrıca olimpiyat komiteleri her sporcuyu denetliyor. IOC şu anda yetkili merci ve sporcunun kendisini onamış. Eğer bu hususta bir usulsüzlük varsa elbette itirazlar edilmeli, gerekli mercilere başvurulmalı. Sporcunun kendisini net bir şekilde tanımıyorum ama bu iş olurunda ve kurallara uygun yapıldığında oldukça düzgün oluyor. Yanlışım yoksa şu ana kadar bisiklet dalı dışında başarılı olan bir trans sporcu yok. Öyle madalyaları domine de etmiyorlar yani.

Hocam kaç senelik trans, ne kadardır ilaç kullanıyor, hormon seviyeleri ne durumda, gücü, kas yapısı yarışmaya yeterli mi? Bunların hepsinin araştırıldığını sanmıyorum. Bak bende şişmanım, tartışmayalım. Voltran oluşturmamız lazım bizim 😅😅
İşte ben de muhtemelen olimpiyatlardan önce bunun kontrolleri yapılmıştır ve ona göre onay verilmiştir diyorum. Sonuçta bu konuda uzman olmayan bizler, kadınlar için ne gibi dezavantajlar yaratabileceğini tahmin edip bunları düşünebiliyorsak olimpiyatlarda da bu mutlaka düşünülmüştür. Ancak yine de insanların bu konuda şüphe etmesini de haklı buluyorum tabi.

Bu arada kullanıcı adımda şişman yazdığına bakma, aslında yıllardır düzenli olarak haftanın 5 günü vücut geliştirmeyle de ilgileniyorum. Kullanıcı adım sadece kendimce yaptığım bir ironiydi. 😄