1000029983.webp

Amerikan "kadın" Rugby takımı 🤗

DING DONG! Nalet Wokelar, mahvettiler Dünya'yı, özümüze dönmeliyiz, haydi avcı-toplayıcı olalım! [Also insert transphobia here]. Forum kitlesi tepeden tırnağa şaşırtmıyor. Kas kütlesi cart curt zırvalanmış. Halbuki hormon terapilerinin kas kütlesini erittiğinden haberiniz de yok.

Hayır, mantıken haklı konumda olabilmeniz için oldukça başarılı bir sporcunun -zira azıcık spor takip eden bilir, sporcu olup derece yapmak zor iştir- önce cinsiyet değiştirmesi, üstüne tedaviler sonucu kaybettiği kas kütlesine rağmen -trans kadınlar için konuşuyorum- başarısını sürdürmesi gerekiyor. Bu olasılığı hayal ettiğimizde pek de "transfobik dürtülerinizi doğrulayan" sonuçlar alabileceğinizi zannetmiyorum. Kimse başarılı olabilmek için cinsiyet değiştirmiyor.

Ayrıca olimpiyat komiteleri her sporcuyu denetliyor. IOC şu anda yetkili merci ve sporcunun kendisini onamış. Eğer bu hususta bir usulsüzlük varsa elbette itirazlar edilmeli, gerekli mercilere başvurulmalı. Sporcunun kendisini net bir şekilde tanımıyorum ama bu iş olurunda ve kurallara uygun yapıldığında oldukça düzgün oluyor. Yanlışım yoksa şu ana kadar bisiklet dalı dışında başarılı olan bir trans sporcu yok. Öyle madalyaları domine de etmiyorlar yani.
Bir ara denk geldiğimde trans değil de gerçek kadın olduğunu okumuştum, ancak testosteronu bir tık fazla kaçtığından erkeğe benziyor. Hormon seviyeleri de olimpiyatlarda yarışmaya uygundu, testlerden sıkıntısız geçmiş. Yanlışım yoksa ortada trans sporcu yok, haklısın.

Şimdi baktım Vikipediye:

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Paris Boks Birimi, Khelif'in Olimpiyatlarda yarışmaya uygun olduğunu belirtti ve IBA'nın önceki diskalifiyesini "ani ve keyfi" ve "herhangi bir yasal süreç olmaksızın" alındığı için eleştirdi.[7] Khelif'in XY kromozomlarına veya yüksek testosteron seviyelerine sahip olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur.[8] Khelif kadın olarak doğdu ve kendini kadın olarak tanımlıyor.[9]

Erkekte değilmiş, ha olsaydı da ilk temasta pes edip ağlayarak köşene dönmek nedir? Ülkesini temsil için yanlış kadını çıkarmışlar, insan bari K.O. olunca çekilir hani. :hehehe:

Bir ara denk geldiğimde trans değil de gerçek kadın olduğunu okumuştum, ancak testosteronu bir tık fazla kaçtığından erkeğe benziyor. Hormon seviyeleri de olimpiyatlarda yarışmaya uygundu, testlerden sıkıntısız geçmiş. Yanlışım yoksa ortada trans sporcu yok, haklısın.

Şimdi baktım Vikipediye:

Erkekte değilmiş, ha olsaydı da ilk temasta pes edip ağlayarak köşene dönmek nedir? Ülkesini temsil için yanlış kadını çıkarmışlar, insan bari K.O. olunca çekilir hani. :hehehe:

Hocam bugün bir yüzücünün resmini paylaşmışlar. Bildiğin çıkıntısı var. Yarışmadan men etmişler "adamı". :D

Hocam bugün bir yüzücünün resmini paylaşmışlar. Bildiğin çıkıntısı var. Yarışmadan men etmişler "adamı". :D
Adam falan değil, montajlamışlar. Medyayı sağcı dalkavukların eline bıraktığımız için bütün algılarımızla oynuyorlar. Bilmeyenler için foto ekleyeyim.

20240805_022613.webp
20240805_022609.webp
20240805_022606.webp