Küçük bir tecrübe paylaşayım belki yardımcı olur;
Dell AW2725DF aldım, denedim ve aynı akşam içinde iade ettim, tek sebebi ise parlaklığının aşırı aşırı düşük kalması. Fakat paneli aşırı akıcıydı, odaya girip monitörler kapalıyken, IPS ekranımla baktığımda dümdüz kapalı ekran yani panel o kadar akıcıydı ki inanılmaz etkileyiciydi fakat benim akşam denemeler yaparken parlaklığının o kadar düşük olmasından dolayı, 15 senedir günlük ortalama 7-8 saat bilgisayara bakan biri olarak gözlerim yoruldu.
Samsung Odyssey G6 (milli oledimiz) aldım, denedim onu da 1 hafta sonra iade etmek zorunda kaldım çünkü PS5'i bağladığımda görüntü vermiyordu, teknik destekten de yardım alamayınca mecbur kaldım.
Deneyimime göre AW2725DF inanılmaz akıcıydı fakat aynı akıcılığı Samsung'ta göremedim.
Neden böyle olduğunu düşününce ve forumda sohbetini yapınca düşündüm ki tamamen mat ve qd-OLED farkıydı.
Sanırım glossy Woled'te de yakın akıcılığı göreceksinizdir ama ben şu şartlar altında en iyi ekranın qd-OLED olduğunu düşünüyorum.
Bende yeni modeller gelmesini bekliyorum ama bekleyemeyecek kadar sabırsızlık yaparsam, XG27ACDNg (Dell'e göre parlaklığı bir hayli yüksek olmasından) ya da XG27AQDMg tercih edeceğim, 25 bin bandında ve qd-OLED'e daha yakın olmasından. İkisi içinde iyi bir indirim görmeden almayacağım çünkü şu an için bu kadar para verip de, acaba mı diyorsak ortada bir sorun vardır.