Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 50
QD-OLED, yazi okunabilirligi ve renk gamutu olarak WOLED'den genel olarak ustun iken WOLED'in ise daha yuksek parlakliklara ulasabilen modelleri var ve siyah ekranda morumsu tonlama gibi problemleri yok. Iki panelin de birbirine gore dezavantajlari ve avantajlari var, onemli olan senin ne istedigin.
PC Uzmanı
Başarılı
Qd-OLED, yazi okunabilirligi ve renk gamutu olarak Woled'den genel olarak ustun iken Woled'in ise daha yuksek parlakliklara ulasabilen modelleri var ve siyah ekranda morumsu tonlama gibi problemleri yok. Iki panelin de birbirine gore dezavantajlari ve avantajlari var, onemli olan senin ne istedigin.
Hocam ben hem renklerin çok canlı olmasını istiyorum hem de siyahlar mor olmasın istiyorum ama renklerin QD-OLED'de daha iyi olduğunu biliyorum ama siyahların mor olması beni sinirlendirmeye başladı gündüzleri. WOLED de renk gamutu çok iyi olan bunu başarabilen monitör yok mu acaba ya da QD-OLED'deki renk gamutuna yaklaşabilen WOLED monitör var mı acaba?
- Makaleler
- 50
@PC Uzmanı, 27GR95QE-B, AG276QZD, PG27AQDP, XG27AQDMG ve PG27AQDM, QD-OLED'e yakin renk gamutu sunan W-OLED modellerden lakin hicbirisi QD-OLED'den daha yuksek bir renk gamutuna sahip degil. Ek olarak bu modellerden PG27AQDM pek cok sorunu birbirinde getiren eski nesil bir W-OLED. Ayni sekil 27GR95QE-B ve AG276QZD de 1. nesil W-OLED kullanan panellerden. Su an yeni nesil olarak alabilecegin paneller PG27AQDP ve XG27AQDMG.
PC Uzmanı
Başarılı
@PC Uzmanı, 27GR95QE-B, AG276QZD, PG27AQDP, XG27AQDMg ve PG27AQDM, qd-OLED'e yakin renk gamutu sunan W-OLED modellerden lakin hicbirisi qd-OLED'den daha yuksek bir renk gamutuna sahip degil. Ek olarak bu modellerden PG27AQDM pek cok sorunu birbirinde getiren eski nesil bir W-OLED. Ayni sekil 27GR95QE-B ve AG276QZD de 1. nesil W-OLED kullanan panellerden. Su an yeni nesil olarak alabilecegin paneller PG27AQDP ve XG27AQDMg.
Şu anda aklımda XG27AQDMG almak var ya da bunun gibi parlak WOLED ama 4K versiyonu çıkmasını bekleyeceğim onunda modeli buydu XG32UCWMG bunu da TR'ye gelirse almayı düşünebilirim bu arada parlak WOLED monitörler parlak olmayan WOLED e göre renkleri daha mı iyi acaba?
Küçük bir tecrübe paylaşayım belki yardımcı olur ;
Dell AW2725DF aldım, denedim ve aynı akşam içinde iade ettim, tek sebebi ise parlaklığının aşırı aşırı düşük kalması. Fakat paneli aşırı akıcıydı, odaya girip monitörler kapalıyken, IPS ekranımla baktığımda dümdüz kapalı ekran yani panel o kadar akıcıydı ki inanılmaz etkileyiciydi fakat benim akşam denemeler yaparken parlaklığının o kadar düşük olmasından dolayı, 15 senedir günlük ortalama 7-8 saat bilgisayara bakan biri olarak gözlerim yoruldu.
Samsung Odyssey G6 (Milli oledimiz) aldım, denedim onu da 1 hafta sonra iade etmek zorunda kaldım çünkü PS5'i bağladığımda görüntü vermiyordu, teknik destekten de yardım alamayınca mecbur kaldım.
Deneyimime göre AW2725DF inanılmaz akıcıydı fakat aynı akıcılığı Samsungta göremedim.
Neden böyle olduğunu düşününce ve forumda sohbetini yapınca düşündüm ki tamamen Mat ve Qd-Oled farkıydı.
Sanırım glossy WOLED'te de yakın akıcılığı göreceksinizdir ama ben şu şartlar altında en iyi ekranın QD-Oled olduğunu düşünüyorum.
Bende yeni modeller gelmesini bekliyorum ama bekleyemeyecek kadar sabırsızlık yaparsam, XG27ACDNG (Dell'e göre parlaklığı bir hayli yüksek olmasından) ya da XG27AQDMG tercih edeceğim, 25 bin bandında ve Qd-Oled'e daha yakın olmasından. İkisi içinde iyi bir indirim görmeden almayacağım çünkü şuan için bu kadar para veripte, acaba mı diyorsak ortada bir sorun vardır.
Dell AW2725DF aldım, denedim ve aynı akşam içinde iade ettim, tek sebebi ise parlaklığının aşırı aşırı düşük kalması. Fakat paneli aşırı akıcıydı, odaya girip monitörler kapalıyken, IPS ekranımla baktığımda dümdüz kapalı ekran yani panel o kadar akıcıydı ki inanılmaz etkileyiciydi fakat benim akşam denemeler yaparken parlaklığının o kadar düşük olmasından dolayı, 15 senedir günlük ortalama 7-8 saat bilgisayara bakan biri olarak gözlerim yoruldu.
Samsung Odyssey G6 (Milli oledimiz) aldım, denedim onu da 1 hafta sonra iade etmek zorunda kaldım çünkü PS5'i bağladığımda görüntü vermiyordu, teknik destekten de yardım alamayınca mecbur kaldım.
Deneyimime göre AW2725DF inanılmaz akıcıydı fakat aynı akıcılığı Samsungta göremedim.
Neden böyle olduğunu düşününce ve forumda sohbetini yapınca düşündüm ki tamamen Mat ve Qd-Oled farkıydı.
Sanırım glossy WOLED'te de yakın akıcılığı göreceksinizdir ama ben şu şartlar altında en iyi ekranın QD-Oled olduğunu düşünüyorum.
Bende yeni modeller gelmesini bekliyorum ama bekleyemeyecek kadar sabırsızlık yaparsam, XG27ACDNG (Dell'e göre parlaklığı bir hayli yüksek olmasından) ya da XG27AQDMG tercih edeceğim, 25 bin bandında ve Qd-Oled'e daha yakın olmasından. İkisi içinde iyi bir indirim görmeden almayacağım çünkü şuan için bu kadar para veripte, acaba mı diyorsak ortada bir sorun vardır.
PC Uzmanı
Başarılı
Küçük bir tecrübe paylaşayım belki yardımcı olur;
Samsung Odyssey G6 (milli oledimiz) aldım, denedim onu da 1 hafta sonra iade etmek zorunda kaldım çünkü PS5'i bağladığımda görüntü vermiyordu, teknik destekten de yardım alamayınca mecbur kaldım.
Deneyimime göre AW2725DF inanılmaz akıcıydı fakat aynı akıcılığı Samsung'ta göremedim.
Neden böyle olduğunu düşününce ve forumda sohbetini yapınca düşündüm ki tamamen mat ve qd-OLED farkıydı.
Sanırım glossy Woled'te de yakın akıcılığı göreceksinizdir ama ben şu şartlar altında en iyi ekranın qd-OLED olduğunu düşünüyorum.
Bende yeni modeller gelmesini bekliyorum ama bekleyemeyecek kadar sabırsızlık yaparsam, XG27ACDNg (Dell'e göre parlaklığı bir hayli yüksek olmasından) ya da XG27AQDMg tercih edeceğim, 25 bin bandında ve qd-OLED'e daha yakın olmasından. İkisi içinde iyi bir indirim görmeden almayacağım çünkü şu an için bu kadar para verip de, acaba mı diyorsak ortada bir sorun vardır.
Merhaba hocam geçmiş olsun kötü bir deneyim olmuş
Öncelikle evet Dell sadece biraz daha parlak olsaydı değiştirmeyi düşünmezdim, çünkü gerçekten etkileyici siyahları ve akıcılığı vardı.Merhaba hocam geçmiş olsun kötü bir deneyim olmuşSamsung G6 deneyiminiz (PS5 olayı) monitörleri nereden almıştınız nasıl iade aldılar? Veya nasıl kabul ettiler iadeyi?
Samsung'u da beğenmiştim, o fiyata gerçekten çok iyi bir ürün fakat onda da PS5 ile ilgili sorun yaşadım, iade süresi için geçerli olan ilk 14 gün zaten geçmemişti, geçseydi de teknik destekten sorunlu ürün diye iade yapılırdı diye düşünüyorum çünkü internette aradım ama asla bir çözüm bulamadım, aynı sorunu yaşayan da bulamadım. Yani muhtemelen monitörde bir sorun vardı.
Size tavsiyem bütçe çıkabilirseniz XG27ACDNG kovalayın, çıkamazsanız 27AQDMG indirim kovalayıp 25 bin bandında alış yapın. Ya da şimdilik G6 alın inidirimle 16.799 TL (sık sık giriyor kendi sitesinde), ilerleyen zamanlarda daha iyi ürünler çıktıkça onlara geçersiniz.
- Makaleler
- 50
@PC Uzmanı, mat kaplama, parlak kaplamaya kiyasla renkleri biraz daha solukmus gibi gosterir. Bunun disinda mat kaplama yansimalari daha iyi tutar parlak kaplamaya kiyasla.
PC Uzmanı
Başarılı
O zaman ben parlak kaplama monitör alıca. Renkler tam gözüksün ama Parlak QD-OLED birdaha almam şu anda Parlak QD-OLED kullanıyorum hiç beğenemdim mor gözükme olayını artık hep WOLED alırım ama parlak olması şartıyla Parlak WOLEDlerin resimlerine baktım karşılaştırma olarak süper gözüküyordu glossy WOLED.@PC Uzmanı, mat kaplama, parlak kaplamaya kiyasla renkleri biraz daha solukmus gibi gosterir. Bunun disinda mat kaplama yansimalari daha iyi tutar parlak kaplamaya kiyasla.
Öncelikle evet Dell sadece biraz daha parlak olsaydı değiştirmeyi düşünmezdim, çünkü gerçekten etkileyici siyahları ve akıcılığı vardı.
Samsung'u da beğenmiştim, o fiyata gerçekten çok iyi bir ürün fakat onda da PS5 ile ilgili sorun yaşadım, iade süresi için geçerli olan ilk 14 gün zaten geçmemişti, geçseydi de teknik destekten sorunlu ürün diye iade yapılırdı diye düşünüyorum çünkü internette aradım ama asla bir çözüm bulamadım, aynı sorunu yaşayan da bulamadım. Yani muhtemelen monitörde bir sorun vardı.
Size tavsiyem bütçe çıkabilirseniz XG27ACDNg kovalayın, çıkamazsanız 27aqdmg indirim kovalayıp 25 bin bandında alış yapın. Ya da şimdilik G6 alın inidirimle 16.799 TL (sık sık giriyor kendi sitesinde), ilerleyen zamanlarda daha iyi ürünler çıktıkça onlara geçersiniz.
Anladım hocam teşekkür ederim ilk 14 gün mağazada geçerli olmuyor herhalde sadece internetten siz Amazon'dan mı aldınız acaba?
Yeni konular
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-
-