Cajun baharatı CarrefourSA'da var. Sos olarak Komagene'de Afrika ateşi sosunu beğeniyorum. 150TL'ye satıyorlar.

Mesajı yeni gördüm. Keşke baştan oraya gitseydim.

Patates kızartması için acılı bir sos önerim var.
Birkaç tane yeşil acı biber al ve onları güzelce közle (ister Airfry'de, ister fırında fark etmez), sonra onları blendera at. İstediğin miktar mayonez ve birazcık limon sık, isteğe bağlı sarımsak tozu at ve Blender'dan geçir.

Acılı mayonez sosun hazır!

Peri öldüren sosu. Acı sevmiyorum.

Mesajı yeni gördüm. Keşke baştan oraya gitseydim.

Peri öldüren sosu. Acı sevmiyorum.

Hmmm o zaman şunu dene!

Biraz mayonezi tabağa sık, sonra birazcık bal, birazcık nane, birazcık soya sosu ekle ve güzelce karıştır. Ben hep yaparım o sostan ve ailem çok sever.

Sos önerisinden ziyade sağlıklı olması açısından bir öneride bulunayım: Fırın tepsisine yağlı kağıdı kesiniz. Bir çorba kaşığı yağı gezdirip, yayınız. İstediğiniz gibi kestiğiniz patatesleri üzerine diziniz ve fırına veriniz. Arzu ederseniz (ki öyle daha güzel oluyor) üzerine karışık çeşni baharat dökebilirsiniz ya da çıktıktan sonra bahsi geçen soslardan birini yapabilirsiniz. Ben bazen domates, soğan, sarımsak ve baharat karışımı sos kullanıyorum.

Sos önerisinden ziyade sağlıklı olması açısından bir öneride bulunayım: Fırın tepsisine yağlı kağıdı kesiniz. Bir çorba kaşığı yağı gezdirip, yayınız. İstediğiniz gibi kestiğiniz patatesleri üzerine diziniz ve fırına veriniz. Arzu ederseniz (ki öyle daha güzel oluyor) üzerine karışık çeşni baharat dökebilirsiniz ya da çıktıktan sonra bahsi geçen soslardan birini yapabilirsiniz. Ben bazen domates, soğan, sarımsak ve baharat karışımı sos kullanıyorum.

Genelde tavada yağda kızartıyorum. Fırında hiç yapmadım.

Burger sos olarak Komagene öneririm. Ne alaka demeyin. En iyi bu adamlar yapıyor. Tadı gerçekten çok iyi. Giderseniz oraya büyüklerden satılıyor.

Baharat olarak ise ölçüsü sana kalmış. Ben kat olarak yazacağım.

2x Toz biber.
1x Karabiber.
1x Kimyon.
1x Sarımsak tozu.
1x Soğan Tozu.

Şu anda ben bunu kullanıyorum. Ama uğraşmaktansa gidip marketten Kajun Baharatı alabilirsin. Tadı çok daha güzel oluyor. Patates yeme zevkini 3-4 kat arttırır.

Genelde tavada yağda kızartıyorum. Fırında hiç yapmadım.
Evet, genellikle çoğu insan öyle yapıyor (hatta bunun için özel fritöz alan bile var) ama yağa göre doymuş yağ ve trans yağ tüketimini arttırmaktan başka bir işe yaradığı yok. O yüzden
diye belirttim. Gerçi kıvamını tutturursanız ve patatesleriniz iyiyse tadı kızarmıştan da güzel oluyor.