Patates kızartması için acılı bir sos önerim var.
Birkaç tane yeşil acı biber al ve onları güzelce közle (ister Airfry'de, ister fırında fark etmez), sonra onları blendera at. İstediğin miktar mayonez ve birazcık limon sık, isteğe bağlı sarımsak tozu at ve Blender'dan geçir.
Biraz mayonezi tabağa sık, sonra birazcık bal, birazcık nane, birazcık soya sosu ekle ve güzelce karıştır. Ben hep yaparım o sostan ve ailem çok sever.
Biraz mayonezi tabağa sık, sonra birazcık bal, birazcık nane, birazcık soya sosu ekle ve güzelce karıştır. Ben hep yaparım o sostan ve ailem çok sever.
Şu sos çok güzel ve sanırım 200 TL üzeri indirim de var şu an. Kızarttıktan sonra bir kaba alıp bu sosla harmanlayın ve Heinz'ın gezen tavuk yumurtası etiketli mayonezini bulursanız onunla deneyin.
Sos önerisinden ziyade sağlıklı olması açısından bir öneride bulunayım: Fırın tepsisine yağlı kağıdı kesiniz. Bir çorba kaşığı yağı gezdirip, yayınız. İstediğiniz gibi kestiğiniz patatesleri üzerine diziniz ve fırına veriniz. Arzu ederseniz (ki öyle daha güzel oluyor) üzerine karışık çeşni baharat dökebilirsiniz ya da çıktıktan sonra bahsi geçen soslardan birini yapabilirsiniz. Ben bazen domates, soğan, sarımsak ve baharat karışımı sos kullanıyorum.
Sos önerisinden ziyade sağlıklı olması açısından bir öneride bulunayım: Fırın tepsisine yağlı kağıdı kesiniz. Bir çorba kaşığı yağı gezdirip, yayınız. İstediğiniz gibi kestiğiniz patatesleri üzerine diziniz ve fırına veriniz. Arzu ederseniz (ki öyle daha güzel oluyor) üzerine karışık çeşni baharat dökebilirsiniz ya da çıktıktan sonra bahsi geçen soslardan birini yapabilirsiniz. Ben bazen domates, soğan, sarımsak ve baharat karışımı sos kullanıyorum.
Şu anda ben bunu kullanıyorum. Ama uğraşmaktansa gidip marketten Kajun Baharatı alabilirsin. Tadı çok daha güzel oluyor. Patates yeme zevkini 3-4 kat arttırır.
Evet, genellikle çoğu insan öyle yapıyor (hatta bunun için özel fritöz alan bile var) ama yağa göre doymuş yağ ve trans yağ tüketimini arttırmaktan başka bir işe yaradığı yok. O yüzden