batukonline

Gelişen
Poe2 oynarken yükleme ekranında işlemcim ciddi şekilde ısınyor 91-95 dereceleri görüyorum. Sizde durumlar nasıl çözüm önerileriniz var mı? Reddit-Steam bu konuyla ilgili çalkalanıyor genel olarak işemcileri sucuk pişirecek kıvama getiriyormuş. Sizin sıcaklık durumlarınız nasıl?

Liquid Freezer III 360 kullanmama rağmen bu durumu yaşıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-18 041417.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-18 041417.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleyen: Moderatör:
5600 ile yükleme ekranında 89 dereceyi görünce korkup bilgisayarı formatladım sonra araştırınca sadece yükleme ekranında olduğunu öğrendim, bayağı pişman oldum :D
Tavsiyem yok ancak sanırım yapılabilecek bir şey de yok.

İşlemcinin turbo boost özelliğini kapatırsanız çözülür. Ama oyunda da FPS düşer. Shader yüklüyor. Hızlı yüklenmesi içinde tüm gücü kullanıyor. Stress test gibi düşünün. İşlemciniz maksimum güçte 95 görüyormuş demek ki.

Shader'ları yüklüyor sanırım Poe 2 oynamadım ama benzeri oyunda menüye 60 FPS kilidi koyuyordum oyuna geçince kaldırıyordum limiti.

Shader compile ediyorsa normaldir, neden bunun için steam vb çalkalanıyor anlamadım. Ortada riskli yada sıkıntılı bir durum yok. Zaten kullandığınız işlemciler 95 derecede stabil bir biçimde çalışacak şekilde tasarlanmış. 95 dereceyi bulursa zaten kendisini limitleyip o dereceyi geçmeyecektir.
9800x3D kullanırken Ready or Not adlı oyunda da shader compile ederken 92 dereceleri görüyordum. Arctic II 420mm kullanıyorum, tamamen normal.

65-70 dereceyi geçmemesi gerektiğine inanmayanlar varsa şöyle bir link bırakayım. Test sistemin özellikleri açıklamada yazıyor.

65-70 dereceyi geçmemesi gerektiğine inanmayanlar varsa şöyle bir link bırakayım. Test sistemin özellikleri açıklamada yazıyor.
65W TDP yani 90W PPT limitli bu testte, arkadaşın PBO'su büyük ihtimalle açık olduğundan 140-150W civarı çekiyor işlemcisi. Bazı şeyleri savunurken değerleri de göz önünde bulundur lütfen.

Yaptığın test dünyadaki en az zorlayıcı testlerden bir tanesi Prime95 Small FFTs testine gir 10 dakikada işlemci gücü kısmadan tamamen stock şekilde kullan PBO vs açık kapalı kasada günlük nasıl kullanıyorsan o şekilde 70 dereceyi geçmezsen istediğin şeyi alacağım.